„Не смемо заборавити жртве Другог светског рата“, поручено у Ваљеву, поводом обележавања Дана победе над фашизмом

Почетак » „Не смемо заборавити жртве Другог светског рата“, поручено у Ваљеву, поводом обележавања Дана победе над фашизмом » Актуелно » „Не смемо заборавити жртве Другог светског рата“, поручено у Ваљеву, поводом обележавања Дана победе над фашизмом

У спомен парку на Петом пуку, данас је обележен 9. мај – Дан победе над фашизмом у Другом светском рату. На спомен обележје палим борцима у борби против фашизма, цвеће су положили припадници Гарнизона Ваљево, СУБНОР-а, Колубарског округа и града Ваљева. Делегацију града Ваљева су чинили члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић и одборник Милош Ковачевић.

Дан победе над фашизмом слави се 9. маја у знак сећања на дан када је 1945. године нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату.
Командант 2. Центра за обуку Војске Србије и Гарнизона Ваљево пуковник Зоран Смиљанић је рекао да се традиционално полаже цвеће на спомен обележје на Петом пуку, у знак сећања на жртве из Другог светског рата.

„Треба да настојимо да наша поколења не забораве револуцију и ослобођење од немачке окупаторске власти у у Другом светском рату и велике жртве које је поднео народ Југославије. Већина жртава је била са простора Србије и те жртве које смо дали у Другом светском рату, не смемо заборавити и морамо овај дан обележавати као Дан победе и преносити на млађа поколења“, рекао је пуковник Смиљанић.