Немачка делегација у Ваљеву

Почетак » Немачка делегација у Ваљеву » Вести » Немачка делегација у Ваљеву
Представници највећег концерна за производњу јунећег меса у Европи „ANGUS GROUP“ , које заступа председник компаније Berhard Delle, вицепредседник KFG DEG BANKE Wilhel Icke, као и власница агенције „Стелон“ из Минхена Илона Достанић и овлашћени заступник за Балкан Стево Вранић из Београда, састали су се данас са градоначелником града Ваљева Станком Терзићем.
„Корпорација „ANGUS GROUP“ је данас у Ваљеву са намером да улаже у развој сточарства са једном популарном расом која је четврта раса у свету и они имају намеру да, препознајући наше пољопривредне капацитете, улажу на територији Града Ваљева“, рекао је на данашњој конференцији за новинаре Никола Радојичић, члан Градског већа.
 
Корпорација „ANGUS GROUP“ има циљ да препозна парнере на територији Града Ваљева, а реч је о компанији која је успела да направи велики продор на тржиште од узгоја до клања са намером да на нашем тржишту искористи расположиве природне ресурсе.
 
„Приметили смо да је потражња за квалитетним месом у Европи све већа и желимо да помогнемо људима са којима сарађујемо да се интегришу, а ова раса је погодна за развој  квалитетне врсте меса. Зато сматрамо да у овом крају можемо да активирамо производњу меса са узгојем расе „Ангус“, а веома се радујем нашем интересовању због ове посету и овај пројекат, јер желим да остваримо добру сарадњу“, рекао је овом приликом у Ваљеву Berhard Delle, председник компаније „ANGUS GROUP“.
 
За руско тржиште требало би да се обезбеди квалитет, континуитет и квантитет, оцењено је на данашњој конференцији за новинаре,  али што се тиче инвестиционог улагања процењено је да   да је Немачка развојна банка много интересантнија. У Европи ће у 2015. години бити потребно 300.000 тона јунећег меса, а овом тржишту је потребно квалитетно месо и здрава храна. У Србији ће бити формирана фирма која ће бити заступник „ANGUS GROUP“ за нашу земљу, а у ваљевском крају ће бити формирана задруга у Миличиници која ће бити заступник за Колубарски и Златиборски округ.
 
Након састанка са градоначелником, који је иницирало Удружење руско-српске економске сарадње и конференције за новинаре, у Великој сали Скупштине града Ваљева приређена је презентација програма пласмана услуга „ANGUS GROUP“, уз подршку Немачке развојне банке. Презентацији су присуствовали представници општина Златиборског и Колубарског округа.

Leave a Comment