Немачка развојна сарадња обезбедила заштитну опрему за услуге социјалне заштите у Ваљеву

Почетак » Немачка развојна сарадња обезбедила заштитну опрему за услуге социјалне заштите у Ваљеву » Актуелно » Немачка развојна сарадња обезбедила заштитну опрему за услуге социјалне заштите у Ваљеву

Немачка развојна сарадња (ГИЗ) обезбедила је маске, рукавице, визире, дезинфекциона средства и бесконтактне топломере за услуге социјалне заштите у Ваљеву, у циљу заштите запослених и корисника услуга социјалне заштите током поновног повећања броја заражених од Ковида-19.
Донација се уручује у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“ у коме град Ваљево учествује као пример добре праксе. Донација обухвата 2.778 пари рукавица, 2.778 заштитних маски, 106 визира, 101 литар дезинфицијената и 13 безконтактних топломера.
“Веома је важно да запослени у социјалној заштити и јединицама локалне самоуправе имају одговарајућу заштитну опрему како би подржали осетљиве друштвене групе током епидемије. С обзиром да су осетљиве друштвене групе уједно изложене и већем ризику заразе вирусом ковид-19, наш пројекат наставља сарадњу са градовима и општинама, а подршка у виду заштитне опреме је један пример тога“, изјавио је Маркус Мајер, вођа пројекта.
Подршка Ваљеву део је веће мере подршке ГИЗ-а која обухвата 18 градова и општина. У периоду од 16. до 20. новембра 2020. године биће уручено укупно 50.000 пари рукавица, 50.000 маски, 1.900 визира, 1.800 литара дезинфицијената и 230 бесконтактних топломера.

„У име градоначелника Ваљева Лазара Гојковића и у своје лично име желим да се захвалим нашим великим пријатељима из Немачке организације за сарадњу и развој (ГИЗ) на овако вредној донацији у овако тешкој ситуацији изазваној пандемијом Корона вируса. Запослени у установама социјалне заштите су добили најбољу могућу опрему која ће им много значити у раду са осетљивим групама,“ изјавио је члан Градског већа Марко Јевтић, задужен за ресор рада и социјалне политике.