Незадовољство радом водопривредне инспекције

Почетак » Незадовољство радом водопривредне инспекције » Вести » Незадовољство радом водопривредне инспекције

 

 Велико невреме праћено градом које је у суботу захватило ваљевски крај највећу штету нанело је усевима, речено је на данашњој седници Штаба за заштиту од елементарних непогода. Забележене су незнатне штете на грађевинским објектима, а додатни проблем изазвале су енормне количине падавина. За само 25 минута колико је трајало суботње невреме, на Ваљево је пало 38 литара кише по квадратном метру, док је јуче та количина износила 50 л/м2 . Штаб је одмах предузео све неопходне мере на најкритичнијим тачкама. Припадници ватрогасне бригаде Полицијске управе имали су преко 40 интервенција за два дана.

Штаб за заштиту од елементарних непогода на данашњем заседању договорио је да се, поред комисије за утврђивање штете настале олујним ветром, формирају још две комисије како би брже били сакупљени подаци са терена и благовремено упућен захтев Влади Србије за надокнаду настале штете на овом подручју. Крајњи рок за доставу збирне листе настале штете је понедељак, 28.јун 2010.године.
На седници штаба закључено је да се у циљу заштите живота и здравља људи уклони бесправо подигнут цевовод на реци Перајици код Ћатине воденице, као и да се изда налог Предузећу за путеве да очисти канале од Дупљаја до Карауле. Такође, договорено је да се ВПЦ “Дунав-Сава“ упути захтев да интервенишу на нерегулисаном кориту реке Кривошије и помогну у чишћењу реке Љубостиње у нерегулисаном току. Штаб је био јединствен у оцени да се упути и захтев “Железници Србије“ да очисте канале између пруге и пута на релацији Ваљево-Дивци. Уочено је да велики проблем представљају пропусти за улазак у дворишта дуж леве стране пута М4, па су чланови Штаба и овога пута апеловали на грађане да очисте пропусте и томе избегну стварање зачепљења услед великог налета воде. Градске инспекције ће предузети ригорозне мере на уклањању бесправно подигнутих објеката дуж корита река Љубостиње, Перајице, Кривошије, Рабаса…Са седнице штаба упућен је позив грађанима да у својим месним заједницама пријаве насталу штету како би се што пре комплетирала слика о насталој штети. Штаб ће се свакодневно састајати како би благовремено анализирао стање на терену.
 

 

 
 

Leave a Comment