Ноћно купање у СРЦ Петница

Почетак » Ноћно купање у СРЦ Петница » Вести » Ноћно купање у СРЦ Петница

Праве летње температуре напокон су омогућиле да се на базенима СРЦ Петница организује и ноћно купање. Вечерас ће бити први термин ове сезоне, и то од 21 до 24 сата. Цена улазнице за ноћно купање је 200 динара.

Резултати анализа Завода за јавно здравље Ваљево, које се обављају два пута недељно, показују да је вода у петничким базенима изузетног квалитета и задовољава све хигијенске стандарде. Начелник Хигијенске службе ЗЗЈЗ Ваљево др Љубиша Стевановић каже:
 
“У сва четири базена вода је хемијски и бактериолошки потпуно исправна. Вода је из локалне бушотине која је одличног минералног и хигијенског састава, погодна за купање. Вода се прерађује, филтрира, хлорише, о томе се води стална евиденција, тако да бих рекао да је вода петничких базена у добрим рукама. Ми од 1983. године континуирано спроводимо контролу и увек је тако било. У Колубарском округу то је најквалитетнија вода, на нивоу смо најбољих београдских базена, само што у најврелијим данима имамо већи број купача него што би овај центар требало да прими, потребе су велике”, закључује др Стевановић.
 
Да би квалитет воде био константан, као и услуге СРЦ Петница, радници Установе за физичку културу „Валис“ 24 сата дневно одржавају базене и остале садржаје.
 
 

 

 

Leave a Comment