Нов асфалт кроз будућу Индустријску зону

Почетак » Нов асфалт кроз будућу Индустријску зону » Вести » Нов асфалт кроз будућу Индустријску зону
Свечано је пуштена у саобраћај „сервисна“ саобраћајница од Обилазног пута до Иверка, која пролази кроз будућу Индустријску зону. Асфалтирањем ове деонице  дуге 2км и 100 метара, створени су услови да се обједини инфраструктурно опремање локације која је Генералним урбанистичким планом опредељена за Индустријски зону града Ваљева.Ову инвестицију вредну осам милиона динара, финансирала је Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева, а извођач радова био је „Ваљево-пут“.
„Два су бенефита које град Ваљево добија асфалтирањем ове „сервисне“ саобраћајнице“, истакао је овом приликом градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић, „један је врло битан, јер ће ово бити окосница будуће Индустријске зоне, а други се односи на наше суграђане јер сада овде имају боље услове за живот“.
 
На новинарско питање шта би још град требало да уради, осим асфалтирања „сервисне“ саобраћајнице, како би овај простор заживео као Индустријска зона, градоначелник је рекао „да је на првом месту неопходно урадити Студију оправданости и главни пројекат Индустријске зоне који ће показати да је ова локација најповољнија, што је уједно и услов за повлачење средстава из инвестиционих фондова, Националног инвестиционог плана или неких других.“ Градоначелник је оценио и то да сада постоје сви услови за интезивирање заједничких напора за реализацију капиталног пројекта града Ваљева-изградњу Индустријске зоне као окоснице привредног развоја. „Израда Студије оправданости већ је била договорена са ЦИП-ом, међутим средства у износу од девет милиона динара, колико је одобрено за израду Студије у овој години, још нису пребачена.
Упркос томе, град је већ кренуо са свим неопходним припремама између осталог, ушли смо и у преговоре о откупу парцела са власницима на овој локацији. Такође, буџетом за наредну 2009. годину предвидели смо 20 милиона динара за формирање Индустријске зоне, што би могла бити и партиципација града у преговорима са инвестиционим фондовима“, нагласио је градоначелник Јаковљевић.
Свечаном пуштању у саобраћај „сервисне“ саобраћајнице присуствовали су осим челника града Ваљева и бројни грађани који гравитирају овом подручју, као и представници Месне заједнице „Горић“.

Leave a Comment