Нова књижара на месту старе

Почетак » Нова књижара на месту старе » Вести » Нова књижара на месту старе
„Гласникову“ књижару, на месту некадашње књижаре „Плато“, свечано је отворио Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и писац Милисав Савић. У свом обраћању Градоначелник је рекао да је годинама простор бивше књижаре био културно место у граду,и да је жеља Ваљеваца да тај простор и у будуће буде књижара. Изразио је наду да ће „Службени Гласник“ наставити ту традицију, јер град Ваљево има неких нових идеја за сарадњу, а једна од њих је издавање Лексикона Града Ваљева.
 
Представници Службеног Гласника су рекли да ће се потрудити да указано поверење оправдају, да ће ово место бити не само књижара са одабраним насловима, већ и мали културни центар где ће се одржавати промоције књига и разне културне манифестације, а да ће послужити и за изложбени простор, тако што ће познати наши писци и аутори имати прилике да често гостују у овој књижари.
 
Милисав Савић, професор и директор једне издавачке куће упутио је све честитке граду Ваљеву и Службеном Гласнику на отварању једне овакве књижаре.
 
Сарадња Града Ваљева и Службеног Гласника је представљена на конференцији за новинаре поводом Дана Гласника. Том приликом су уручени поклон-пакети Гласникових књига Матичној библиотеци „Љубомир Ненадовић“ и представљена је акција „Гласникове књиге гласницима знања“. Најбољи студенти из Ваљева добили су картице Гласниковог Клуба читалаца и поклон књиге, које им је уручио Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.

Leave a Comment