Новац од игара на срећу за набавку возила

Почетак » Новац од игара на срећу за набавку возила » Вести » Новац од игара на срећу за набавку возила
Помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић данас ће у Горњем Милановцу потписати уговор са Министарством за државну управу и локалну самоуправу о додели 1.200.000 динара,  за набавку минибус возила за превоз деце и младих са сметњама у развоју и особа са инвалидитетом у Ваљеву. Ова средства се додељују из буџета Републике, која се остварују приређивањем игара на срећу, а користе за финансирање локалних самоуправа.
 
У оквиру пружања помоћи јединицама локалне самоуправе у реализацији различитих облика солидарности са лицима која су у суштински неједнаком положају са осталим грађанима, као и са лицима са посебним потребама и помоћи социјално-хуманитарним организацијама на њиховој територији, граду Ваљеву је додељено 1.200.000 динара. Овај новац ће бити основа за обезбеђивање преосталог новца за набавку овог возила, који ће деци и младима олакшати превоз до објеката у Попучкама и у Тешњару.
 
Подсетимо, прошле недеље су у нашем граду отворена два нова објекта – Дневни боравак за децу са сметњама у развоју и Клуб за особе са инвалидитетом, чија је вредност радова 25 милиона динара. Град Ваљево ће и у буџету за идућу годину издвојити око десет милиона динара за ове две нове услуге из области социјалне заштите, како би се побољшао положај за ове најугроженије категорије становништва у Ваљеву.

Leave a Comment