Нови асфалт у Горњој Грабовици

Почетак » Нови асфалт у Горњој Грабовици » Вести » Нови асфалт у Горњој Грабовици
ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“, асфалтирала је у оквиру редовног одржавања, три крака главног пута у Горњој Грабовици. Укупна дужина нових асфалтираних деоница је 640 метара, а вредност радова, чији је извођач било Предузеће за путеве Ваљево,  2.700.000 динара. „У овој месној заједници урадили смо ове попречне улице зато што су оне на великој низбрдици и годинама смо улагали у њихово насипање. Када пада киша вода је стално носила материјал који смо насипали и на овај начин, решили смо проблем, а циљ нам је да асфалтирамо што више оваквих деоница“, рекао је Милан Трифуновић, помоћник директора ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ приликом обиласка изведених радова.
 
У току је и обнова и санација макадамских путева који су оштећени у поплавама.“До сада смо око 200 километара макадамских путева довели у ред и 10-так села сада има нормалне путне правце. Радимо по новом систему, поправку путева за нормалну комуникацију и нормалан саобраћај. Санирамо путеве и омогућавамо да људи нормално функционишу, а апелујемо на грађане да ми са 40 милиона динара треба да санирамо 1000 километара путева и да је то практично немогућа мисија. Покушавамо да са што мање материјала и да са што мање новог улагања, санирамо те путеве. Пут који је до сада био заобилазан пут, због немогућности коришћења пута поред КП Дома,  преко Буковице, Златарића, поред фарме, данас је почела његова санација и та деоница, која је била потпуно уништена биће у функцији за седам дана. Радове изводи Предузеће за путеве. Дирекција тренутно изводи радове  на санацији путева који су оштећени у поплавама у Буковици, Осладићу, Богатићу, Вујиновачи. Остаје да пробамо да решимо и проблем пута за Ребељ, али он кошта преко 100 милиона динара, што је за нас мисаона именица“, рекао је Драган Јеремић директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“. Он је говорио и о мостовима који су оштећени у поплавама и чија санација предстоји. „25 милиона динара кошта пројекат за мост у Веселиновићима и исто толико његова изградња. 15 милиона динара кошта извођење радова на мосту на Градцу који води ка црпној станици. Радимо и два пројекта за мост за Бошковиће  и за Веселиновац. Ових дана пуштамо тендере за 10-так мостова где су радови мањег обима и које ћемо санирати са 12 милиона динара. Проблем је што ова четири моста, где имамо обимне радове, коштају око 60 милиона динара, а ми тај новац у буџету немамо. Зато молимо грађане да се мало стрпе, како би видели на који начин ћемо решити те мостове“, рекао је Јеремић.
 
Говорећи о радовима који предстоје у следећој години, Јеремић је рекао да би требало асфалтирати 20 улица чиме би решили бројне проблеме у граду. „Тек тада ћемо моћи да кажемо да смо доста урадили у граду када говоримо о асфалтирању и да смо решили многе проблеме. Имамо други проблем, а то је санација улица, Чачанске  и Саве Вујановића, на пример. Што се тиче путева, њих има око 30-так километара које би требало асфалтирати у наредном периоду“, рекао је Јеремић.    
 
 
 

Leave a Comment