Нови асфалтни пут у Причевићу

Почетак » Нови асфалтни пут у Причевићу » Актуелно » Нови асфалтни пут у Причевићу

У Причевићу, селу које је удаљено од Ваљева 14 километара, почело је асфалтирање једног километра пута. Вредност радова је око шест милиона динара, а радове изводи Предузеће за путева Ваљево. Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је са сарадницима данас обишао ову деоницу пута и разговарао са мештанима Причевића о томе колико им значи асфалтирање овог пута.

„Могу да изразим задовољство што смо опет у Причевићу, великом селу где живи много људи, пољопривредних произвођача. У овом селу смо прошле године већ урадили пут кроз Бошковиће и то је само један репер и показује однос градске владе, градоначелника, одборника и уопште ове власти према пољопривреди и селу. На једној од седница Скупштине сам истакао да смо ми од 2016. године, када је буџет за пољопривреду био око осам милиона, дошли прошле године до преко 40 милиона динара. Ребалансом ове године је то 50 милиона динара субвенција за пољопривреду и морате признати да је то знатно увећање и то се осећа на сваком кораку. Ми све чинимо, када је село у питању, да задржимо младе људе на селу. Овде је више домаћина који се озбиљно баве пољопривредном производњом. Међу њима је можда један од највећих произвођача Горан Петарић, који гаји 70 бикова и то је оно што је и председник Вучић истицао, да је сточарство нешто што морамо да развијамо, када је пољопривредна производња у питању! Једноставно, министар Недимовић је на томе потенцирао када је био у посети Ваљеву и када смо разговарали о кланици „Дивци“, о  фармама у Буковици итд. Изузетно је значајно да имамо једног овако младог човека, који је решио да остане на селу, да има породицу, децу, да могу да раде и привређују. Овај пут је управо допринос да би они могли да раде“, закључио је градоначелник.

Председник Месне заједнице Милош Павловић је рекао да је доста путева урађено за време ове власти и од када је др Слободан Гвозденовић градоначелник:

„У најави је још путева који ће се радити. Овај пут је био у катастрофалном стању, нарочито након поплава 2014. године, јер је ово брдовит крај и вода је однела тадашњи пут, који је био непроходан.  Млади се сада враћају, овде сада има 12 кућа и доста деце и овај пут нам доста значи.“

Горан Петарић из Причевића је млади пољопривредник, али и један од већих произвођача стоке у овом крају.

„Годишње у тову имам око 70 бикова и педесетак оваца, мање се бавим и воћарством. Ожењен сам, овде живим и овај пут ми мног значи због транспорта хране, јунади. Раније је био лош пут. Изградњом овог пута, надам се се да ће и омладина, које има доста, ипак остати на селу. Ми се бавимо пољопривредом, највише сточарством. За сада, овде има свега осим пута, који данас добијамо. Струја нам је добра, имамо воду, телефон. Захваљујемо се градоначелнику Ваљева и свим функционерима, као и председнику Месне заједнице што смо коначно добили и квалитетан пут“, задовољан је Горан Петарић.

Градоначелник је истакао да пут који се управо ради, ради се по највишим стандардима и веома квалитетно и да ће сигурно дуго служити мештане Причевића.