Нови конкурс за талентоване ученике и студенте

Почетак » Нови конкурс за талентоване ученике и студенте » Вести » Нови конкурс за талентоване ученике и студенте
Фондација за талентоване ученике и студенте града Ваљева расписала је нови конкурс за доделу стипендија за школску 2011/2012 годину. Конкурс траје од четвртка 6. октобра до 22. октобра 2011. године. Ове године ће по седамнаести пут по реду бити расписан конкурс.
 
На овај конкурс могу се пријавити талентовани: редовни ученици, студенти основних студија, студенти дипломских-мастер студија и студенти докторских студија, чије се образовање финансира из буџета којима је оснивач Република Србија, који нису запослени, са пребивалиштем на територији града Ваљева дуже од једне године.
 
„Фондација је ове године потпуно раздвојила критеријуме за ученике основних и средњих школа и за студенте. Од ове године, стипендије ће аутоматски добијати ђаци генерације из претходне године. Исто важи и за студенте прве године студија који су били ђаци генерације у својој средњој школи. Ученици основних и средњих школа могу бити стипендисти ако имају просечну оцену у претходној школској години најмање 4,50 и ако су освојили једно од три места на републичком такмичењу из области науке, спорта и уметности, а студенти ако испуњавају услов да су били ђаци генерације у својој средњој школи (студенти прве године) и да имају просечну оцену најмање 9,00 “ – саопштио је управитељ Фондације, професор Бранко Матић.
 
Пријаве се подносе на Пријавном листу који се може преузети са сајта Фондације www.talentivaljeva.org или добити на инфо пулту у холу зграде града Ваљева. Пријаве се подносе на писарници града Ваљева, Карађорђева 64.
 
На данашњој конференцији за новинаре осим конкурса, промовисан је и сајт Фондације за талентоване ученике и студенте (www.talentivaljeva.org) на коме се налази историјат и рад Фондације, а ускоро ће на сајту бити и Пријавни лист који се може преузети.
 
Фондација за талентоване ученике и студенте града Ваљева основана је 1995. године и сваке године има у просеку око 150 корисника стипендија. Резултати конкурса за школску 2011/2012 биће објављени до 5. новембра 2011. године.
 
 
 
 

Leave a Comment