Нови начин пријема странака ради ефикаснијег пружања услуга грађанима

Почетак » Нови начин пријема странака ради ефикаснијег пружања услуга грађанима » Вести » Нови начин пријема странака ради ефикаснијег пружања услуга грађанима

„ Наш циљ је да изађемо у сусрет нашим суграђанима. Нови начин пријема странка и није нека новина у раду Градске управе, јер ова идеја постоји већ годинама уназад и у више наврата је постојао покушај да се реализује. Мислимо да је ово прилика да у сарадњи са грађанима Ваљева заједно остваримо боље и ефикасније пружање услуга. Портир ће упућивати странке и на тај начин значајно уштедети њихово време како би што пре завршили посао због кога су и дошли у Градску управу“, рекла је на данашњој конференцији за новинаре Драгана ђенић, в.д. заменица в.д начелнице Градске управе Ваљево поводом правила о кретању странака у згради Скупштине града Ваљева, која важе од данас.

Подсетимо, по овим правилима улаз у зграду за све грађане Ваљева биће омогућен кроз шалтер салу у Карађорђевој улици. Ради уписа у књигу евиденције странке ће бити у обавези да покажу личну карту портиру који ће дежурати на пролазу између шалтер сале и другог дела зграде. Портир ће бити у обавези да сваку странку заустави у складу са новим правилима и упути код надлежног службеника. Нова правила, како се очекује, у великој мери ће олакшати грађанима Ваљева да остваре своја права брзо и ефикасно, а службеницима у Градској управи омогућиће да благовремено изађу у сусрет свим странкама и свој посао обаве квалитетно у што краћем временском року.

Како је појаснила Драгана ђенић на данашњој конференцији за новинаре, заједнички циљ је да се што више послова заврши управо у шалтер сали.Отворен је и посебан шалтер где грађани могу добити све информације о поднетим захтевима Одељењу за урбанизам. Портир једино неће упућивати и евидентирати оне грађане који иду у Регионалну привредну комору, Задржни савез и Дирекцију за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“, јер они не потпадају под Градску управу, већ деле зграду.

На новинарско питање шта ће се дешавати ако грађани буду злоупотребљавали ову могућност да уђу у зграду, Драгана ђенић је одговорила да је то могуће, али да апелује на савест грађана Ваљева да то не злоупотребљавају.

Leave a Comment