Нови паркинг простор на Градцу

Почетак » Нови паркинг простор на Градцу » Актуелно » Нови паркинг простор на Градцу

Завршено је асфалтирање новог паркинг простора у Улици Прве бразде на реци Градац код „Еуропрома“ чиме је решен дугогодишњи проблем паркирања возила на омиљеном шеталишту Ваљеваца и унапређена безбедност саобраћаја. Вредност инвестиције је 2,9 милиона динара, а извођач радова је предузеће „Аутотранспорт“.

У циљу уређења шеталишта поред реке Градац, у овом делу града у току је низ значајних инфраструктурних радова. Санација пешачког моста је завршена, а у току су и радови на габионској брани код моста „Милована Глишића“ на реци Градац. „Завршетком бране воду ћемо поново да доведемо у Јаз, омогућићемо рад воденице, а у великој мери ћемо вратити аутентичност изгледа реке у том делу тока. Планирали смо и изградњу градске плаже. Предвиђено је и чишћење Беркове бране у августу, када ниво воде буде нижи, што је посао од изузетног значаја због велике количине муља који се формирао након мајских поплава 2014. године“, рекао је обилазећи радове начелник Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру Зоран Трифуновић. Он је овом приликом нагласио да је у оквиру програма редовног одржавања улица у Ваљеву, преостало је још да се уради нов коловозни застор у делу Улице Прве бразде, када је реч о уређењу шеталишта поред Градца.

Предвиђено је да се ураде и пројекти изградње бициклистичких стаза у Узун Мирковој улици, у Сувоборској улици до Петнице, а биће урађен и пројекат изградње пешачке и бициклистичке стазе у Улици Норвешких интернираца.

„Расписане су јавне набавке у вредности од око 200 милиона динара за инфраструктурне радове. У току су радови у Душановој улици у дужини од 350 метара, који би по плану требало да буду завршени за 30 дана. Уз нов коловозни застор и асфалтирање тротоара, биће први пут у Ваљеву, у овом делу Душанове улице, постављена ЛЕД јавна расвета. Ускоро ће почети и радови у Пантићевој улици на деоници од Душанове до Поп Лукине, где ће најпре ЈКП „Водовод“ почети радове“, рекао је Трифуновић.

Осим ових, у току су и радови на санацији клизишта у Ђердапској улици, као и у Улици Пере Комирићанца, а ускоро ће почети и санација клизишта на потезу Поћута-Бебића лука. Укупна вредност радова је 15 милиона динара, а извођачи су предузећа „Компресор инг“ и „Аутотранспорт“.  У току је и израда пројектне документације за санацију још 3-4 клизишта где ће радови почети у другој половини године.