Нови режим саобраћаја у Тешњару

Почетак » Нови режим саобраћаја у Тешњару » Вести » Нови режим саобраћаја у Тешњару
Од данас до 15.октобра ове године, забрањен је саобраћај, паркирање и заустављање свих возила у старој градској чаршији Тешњар,  осим возила станара која могу саобраћати кроз Тешњар, али могу бити паркирана једино у бочним улицама и у улици Кеј Првог устанка. Возила која снабдевају радње могу саобраћати само у термину од 6.00 до 12.00 часова.
 
Такође, од данас је забрањено заустављање и паркирање на коловозу и тротоару улице Милована Глишића, јер ће новим режимом бити повећана фреквенција саобраћаја у овој улици. Из улице Милована Глишића биће забрањен саобраћај у улицу Грбовићеву, Кнеза Јовице и Бобовчеву.
Ово привремено решење о измењеном режиму саобраћаја, само је један корак ка трајном, које може бити утврђено Урбанистичким планом након јавног увида и скупштинске процедуре.
 
Решење о промени режима саобраћаја  донело је Одељење за урбанизам,грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове,  на основу закључка Комисије коју је именовао градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и решења републичког Завода за заштиту споменика културе из Београда.
 
Ради спровођења контроле саобраћаја у зони забране, Градска управа и одељење за техничку регулацију саобраћаја могу издавати  посебна решења за дозволе станарима и
за теретна возила до одређене носивости којима се снабдевају радње.
 
Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева поставиће саобраћајну сигнализацију по новом  режиму, а саобраћајна полиција Полицијске управе Ваљево пооштриће контролу.
 
Нови режим саобраћаја у Тешњару допринеће очувању ове амбијенталне целине из 19. века, која је по много чему јединствена у Србији и по којој је Ваљево препознатљиво широм земље. Тиме, али и најавама да ће се од јуна у Тешњару снимати филм Мише Радивојевића „Како су ме украли Немци“,  руководила се Комисија коју је образовао градоначелник.

Leave a Comment