Новим путем лакше до изворишта воде

Почетак » Новим путем лакше до изворишта воде » Вести » Новим путем лакше до изворишта воде
Изградњом деонице пута у Лесковицама, не само да је решен проблем саобраћаја, већ и ублажени проблеми водоснабдевања. Већ годинама у овом крају су непрестане рестрикције воде. Две деонице пута у Лесковицама које су асфалтиране, дужине 750 метара, омогућиле су прилаз изворишту воде, које је до сада било неприступачно. Сада мештани овог, али и околних села долазе тракторима и цистернама по воду.
 
ЈП “Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева” је у оквиру тендера за сеоске путеве урадила две деонице асфалтног пута у Лесковицама, једну дугу 400, а другу 350 метара, чиме је мештанима омогућила долазак до изворишта.
 
“Горње и Доње Лесковице највећа су месна заједница .Овај нам је пут много значајан и то не само за нас већ и за Сушицу, Лелић и околне Бачевце. Сад сви воду вуку одавде. Нада нам је да овај пут спојимо са путем за Бачевце и Ужичким путем то би нама било скраћење око 15 километара до Ваљева. Није то мало“, каже председник МЗ Михаило Спасић.
 
Ових дана, охрабрени асфалтним путем мештани су се сами организовали око пробијања пута даље, управо у намери да изврше спајање које би их приближило граду.
 

Leave a Comment