Новогодишња чаролија у Ваљеву

Почетак » Новогодишња чаролија у Ваљеву » Актуелно » Новогодишња чаролија у Ваљеву

Свечана празнична атмосфера у Ваљеву употпуњена низом занимљивих садржаја и програма, трајаће, не само у најлуђој ноћи, већ шест дана. Предвиђен је богат програм за наше најмлађе суграђане, аниматори, као и Деда Mраз са слаткишима. Клизалиште ће радити од 26. децембра до 15. јануара, биће организован Новогодишњи базар, а DJ ће наступити на платоу испред Центра за културу у најлуђој ноћи.

Град Ваљево, Центар за културу и Туристичка организација Ваљево приредиће програм на отвореном истакли су начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић,  директор Центра за културу Милош Смиљанић и директорка Туристичке организације Ваљево Ана Марковић на данашњој конференцији за новинаре.

Клизалиште ће бити постављено на платоу испред Центра за културу у понедељак 26. децембра, а грађани ће моћи да га користе сваким даном, укључујући и празничне дане, закључно са 15. јануаром 2017. године. Клизалиште ће радити у термину од 10.00  до 23.00 часа. Цена карте по једном сату је 150 динара, а у цену је урачунат и најам опреме за клизање. За ученике основних и средњих школа обезбеђени су бесплатни термини радним данима од 10.00 до 13.00 часова. Деца ће долазити у организоване посете, о чему ће бити детаљно обавештени у својим школама. Начелник Александар Вујић Суботић оценио је овом приликом, да је Град, украшен новом декоративном расветом и да подсећа на светске метрополе. „Одлучили смо да ове године спроведемо набавку новогодишњих украса, која је била преко потребна, а планирамо да следеће године набавимо додатне новогодишње украсе, како би употпунили декорацију Града. Град Ваљево је издвојио милион динара за све садржаје и програме који су предвиђени уочи и током празника“, рекао је између осталог начелник Вујић Суботић.

У новогодишњем програму учествоваће и Туристичка организација Ваљево која ће уприличити Новогодишњи базар испред Центра за културу. „ У Новогодишњем базару учествоваће удружења, самосталне радионице, који ће своје радове, а који су у духу новогодишње манифестације, моћи да изложе на штандовима. До сада је пријаљено 30 излагача, а циљ нам је да сви заједно учествујемо у програму и да наши суграђани на једном месту могу имати све садржаје“, рекла је на данашњој конференцији Ана Марковић.

Предвиђен је и ватромет у 18 часова на крају програма за најмлађе, као и ватромет у поноћ када ћемо ући у Нову 2017. годину.