Новогодишња дешавања у Ваљеву

Почетак » Новогодишња дешавања у Ваљеву » Актуелно » Новогодишња дешавања у Ваљеву

У Ваљеву се ових дана реализују бројна новогодишња дешавања.

У току је Новогодишњи базар, који се одржава на платоу испред Центра за културу (ЦЗК). Ваљевци имају прилике да купе производе 30-ак удружења, занатских и уметничких радионица и појединаца– накит, ручно рађене предмете, поклоне и украсе за празник. Базар је отворен током целог дана od 9 до 24 часа.

Вечерас у 18 часова у Холу ЦЗК биће отворена продајна изложба радова полазника ликовне радионице ЦЗК. Сав приход од продаје честитки, украса, балона и цртежа ће бити упућен Одељењу психијатрије у Ваљеву.

Након изложбе, у 19.30 часова ће у сали ЦЗК бити организована додела пакетића за више од 300 предшколаца и основаца ромске популације.

У оквиру дешавања за новогодишње празнике, сутра, 29. децембра ће са радом почети клизалиште испред ЦЗК.

Од сутра до 31. децембра, од 16 до 18 часова ће на простору око клизалишта, најмлађе суграђане забављати кловнови, жонглери и аниматори, а Деда Мраз ће делити слаткише најмлађима.

Дечја новогодишња представа „Новогодишња абракадабра“ ће се одиграти у четвртак, 29. децембра у 12 и у 17 часова, а у суботу 31. децембра играће се у три термина – у 11, 12 и у 18 часова у сали ЦЗК.

У суботу, 31. децембра почиње новогодишњи програм од 16 часова, када ће наступити ваљевска фолклорна друштва, бубњари Бранка Поповића и хорић „Срцуленце“. Након тога, младе ће забављати ди џејеви.

Последњег дана 2016. године, испред ЦЗК биће организована и два ватромета- први у 18 часова, а другим, великим ватрометом, дочекаћемо Нову 2017. годину.