Новогодишњи коктел градоначелника

Почетак » Новогодишњи коктел градоначелника » Актуелно » Новогодишњи коктел градоначелника
_dsc0272_dsc0301_dsc0315_dsc0337_dsc0339_dsc0343_dsc0346_dsc0347_dsc0349_dsc0350_dsc0354_dsc0361_dsc0365_dsc0379

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић приредио је традиционални новогодишњи коктел у холу Центра за културу коме је присуствовало више од 170 угледних личности из јавног, политичког и културног живота Града.

Свим суграђанима градоначелник је пожелео срећне предстојеће празнике, Нову годину и Божић, а приказан је и кратак филм у коме су представљена најважнија инвестициона улагања, пројекти и програми који су реализовани у протеклих шест месеци у Ваљеву.

„У циљу стварања повољне пословне климе, отварања нових радних места,руководство града Ваљева посебну пажњу посветило је проширењу и инфраструктурном опремању Индустријске зоне, где је завршена  реконструкција три саобраћајнице. Средства у износу од 35 милиона динара, издвојили су Министарство привреде и град Ваљево.

Први пут након више деценија, градска власт у Ваљеву се озбиљно посветила решавању питања развоја туризма на Дивчибарама. Отворена је ски стаза Црни врх са системом за вештачко оснежавање, бензинска станица, уведени су нови поласци аутобуса, дефинисан четворогодишњи план развоја туризма.

У протеклих шест месеци асфалтирано је преко седам километара сеоских путева. Вредност инвестиција је око 20 милиона динара.Асфалтрирани путеви су стратешки важни за више од 500 домаћинстава, колико их гравитира ка овим деоницама, али и за укупан развој ваљесвких села.

Средства су издвојена и за насипање више од 30 километара макадамских путева у 15 села, како би ургентно били решени велики проблеми ондашњих мештана.

У Ваљеву је, за само шест месеци,  асфалтирало више од три километра  градских улица у неколико месних заједница. Завршена је реконструкција дела главне саобраћајнице у граду-Карађорђеве улице у дужини од 350 метара, која је подразумевала реконструкцију водоводне и канализационе мреже, као и нови коловозни застор.

Изграђен  је нови кружни ток у ужем градском језгру чиме је у знатној мери растерећен саобраћај и унапређена безбедност у саобраћају у Граду. Изграђена је пешачка стаза дужине 350 метара са модерном јавном расветом код Крушиковог стадиона.

Урађена је нова фасада на два вртића: у Брђанима и Новом насељу и замењена столарија у обданишту Бамби. Поправљени су стари и постављени нови мобилијари у свих осам вртића. Отворено је и опремљено нових девет соба за боравак деце у постојећим објектима, чиме је омогућен пријем 120 нових малишана и у великој мери решен већ годинама присутан проблем недостатка смештајних капацитета. У току је израда пројектне документације за доградњу вртића Бамби са новим простором површине 1500 метара квадратних.

Европска унија, Савет европе, Швајцарска агенција за сарадњу и развој са конзорцијумом поартнера, Савезно министарство за привредну сарадњу и развој Републике Немачке, Национална алијанса за локални економиски развој и Регионална развојна агенција Србије, као и ресосрна министарстава Владе Републике Србије, финансирају 10 значајних пројеката у Ваљеву и пружају експерстку подршку у њиховој реализацији.

Премијер Владе Републике Србије Александар Вучић посетио је Ваљево и фабрику Горење поводом обележавања деценије успешног пословања ове компаније и том приликом најавио отварање 300 нових радних места, што је инвестиција вредна 12 милиона евра.

Потписан је меморадум о сарадњи између Коморе италијанско-српских привредника и града Ваљева, што отвара могућности за унапређење привредне сарадње.

Ваљево је средином септембра посетио шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт, заједно са амбасадорима Белгије, Бугарске, Данске, Хрватске, Кипра и Словачке. Том приликом је дефинисан наставак програма помоћи ЕУ поплављеним подручјима.

Успешно је  организовано низ значајних привредно-туристичких и спортских манифестација.Републичка манифестација Сеоске олимпијске игре ,окупила је више од  1200 учесника, спортиста и рекреативаца  из 22 локалне самоуправе Републике Србије. На четири  велика фестивала, Тешњарске вечери, Фестивал дуван чварака, Гастро-фест и Фестивал играј,играј, промовисани су привредни, туристички и културни потенцијали Града широм региона.

Ваљево данас има бољу репутацију него претходне две деценије, добар кредитни рејтинг, локалну самоуправу која је спремна да одговори свим захтевима домаћих и страних инвеститора. Руководство града  има јасну стратегију да у наредне четири године обезбеди бољи живот грађанима Ваљева”, између осталог истакнуто је у филму који је приказан на традиционалном новогодишњем коктелу градоначелника на измаку 2016. и уочи 2017. године.