О будућој сарадњи са легендарним руским рвачем

Почетак » О будућој сарадњи са легендарним руским рвачем » Вести » О будућој сарадњи са легендарним руским рвачем
Члан Градског већа града Ваљева Владимир Николић присуствовао је додели Ордена Светог Саве-одликовања Српске православне цркве најславнијем рвачу свих времена Русу Александру Александровичу Карељину. Дветоструком прваку света, троструком освајачу злата на Олимпијским играма и рвачу који је био дванаест пута шампион Европе грчко-римским стилом, ово вредно признање уручио је владика сремски Василије у Саборној цркви у Сремским Карловцима.
 
Овом приликом члан Градског већа Владимир Николић разговарао је са славним рвачем о могућностима сарадње са спортистима из Ваљева и у име града Ваљева  уручио је позивно писмо Карељину  да у најскорије време посети Ваљево. Циљ је да се најбољи рвач свих времена и његов стручни тим упознају са стратегијом развоја спорта у Ваљеву, са домаћим рвачким клубом „Младост“ и да се размотре сви облици будуће сарадње у овој области. Захваливши се на позиву, Карељин је најавио да ће у најскорије време посетити наш град и да ће том приликом разговарати са  руководством града Ваљева и спортским радницима о овој теми.
 
Иначе, славни руски рвач Карељин познат је као велики поборник очувања духа Православља и исказао је велику захвалност на овом престижном одликовању. „Указали сте ми велику част. Захвалан сам патријарху и синоду, целом народу Србије која има искрену улогу чувара Православља. Нека Бог чува Србију и Русију. Веза између наших земаља је посебна и ово одликовање тешко може да се упореди са било чим што сам добио“, рекао је на свечаности у Сремским Карловцима Карељин.
 
 

Leave a Comment