О пољопривреди ваљевског краја у емисији „Знање имање“

Почетак » О пољопривреди ваљевског краја у емисији „Знање имање“ » Актуелно » О пољопривреди ваљевског краја у емисији „Знање имање“
rts2rts4rts7rts8

Емисија „Знање имање“, која се уз „Дневник“ и емисију „Дозволите“, емитује у програмима Радио Телевизије Србије већ 45 година, а чији је аутор и уредник протеклих 16 година Јасмина Никитовић Стојичић, у недељу 4. септембра у термину од 11 до 12 часова на првом програму РТС, биће посвећена пољопривреди ваљевског краја.

Екипа емисије „Знање имање“, коју према истраживањима гледа преко милион гледалаца,  са уредницом Јасмином Никитовић Стојичић,  боравила је у Ваљеву три дана, а данас су били гости градоначелника др Слободана Гвозденовића. У разговору је било речи о правцима развоја пољопривреде ваљевског краја, са акцентом на органску производњу, подстицајним мерама које град Ваљево предузима, плановима руководства града у реализацији конкретних програма и пројеката који ће помоћи пољопривредницима, као и о будућој сарадњи са медијима у циљу промоције пољопривредних ресурса ваљевског краја. Овом приликом договорено је да једна од наредних емисија „Знање имање“ буде посвећена органској производњи у ваљевском крају, а екипа ове емисије снимаће и на манифестацији „Дани гљива“ која се одржава 1.и 2. октобра на Дивчибарама.

У емисији „Знање имање“, о пољопривреди ваљевског краја, осим градоначелника града Ваљева др Слободана Гвозденовића, говориће Андра Савчић, члан Градског већа задужен за пољопривреду, стручњаци Саветодавне пољопривредне службе, директор Пољопривредне школе Милан Гајић. Између осталог, у емисији ће бити речи о узгоју сјеничких оваца, производњи шљиве и млека. Телевизијска екипа снимала је газдинства пољопривредних произвођача Обрада Костадиновића, Љубисава Мићића, Драгана Голубовића и Снежане Јевтић.