О предстојећем тендеру за ФВ „Градац“

Почетак » О предстојећем тендеру за ФВ „Градац“ » Вести » О предстојећем тендеру за ФВ „Градац“
Град Ваљево неће дозволити продају Фабрике вијака „Градац“, која је у стечају, на предстојећем тендеру заказаном за 28. новембар, нагласио је на данашњој конференцији за новинаре заменик градоначелника Драгољуб Крстић. Он је овом приликом оценио да је првобитна цена од које се одустало била 150 милиона динара, док је друга која очекује заинтересоване купце на тендеру  ниска и износи 115 милиона динара. „Реч је о срамном чину ако се зна да само комплетно опремљено инфраструктурно земљиште ове фабрике површине осам хектара вреди око четири милиона евра, а груба је процена да сама фабрика са постојећим погонима вреди од 10 до 13 милиона евра. Став градске власти је да заједно са другим државним органима донесемо најбоље решење за све фабрике које су у стечају, па и за „Градац“. Договорили смо се да до даљег не заказујемо продају ове фирме, јер имамо намеру да обезебдимо инвеститоре који ће заиста покренути производњу“, рекао је између осталог Крстић и додао да је ова продаја мимо договора и да стечајни управник Предраг Манојловић ради све на своју руку.
 
Данашњој конференцији за новинаре, осим запослених у ФВ „Градац“,  присуствовао је и одборник др Слободан Гвозденовић који је рекао да је јасно да се овде ради о „тајкунчићима“ који уз помоћ стечаној управника покушавају да се домогну велике имовине ове фабрике. „Суочићемо се са онима који раде у мутном, а они који желе да уложе у ову фабрику  морају прво доћи у Управу и саопштити намере. Ако су то заиста пословни људи, онда неће бити проблема да добију фабрику и за мањи новац, али уз гаранцију да ће покренути производњу.Они који су заинтересовани само за грађевинско земљиште, неће проћи“, нагласио је између осталог Гвозденовић.
 
Иначе, ФВ“Градац“ располаже са око 10 хектара земљишта у Ваљеву и Зубином потоку, око 31000 метара квадратних пословног простора и 250 машина и опреме. 
 

Leave a Comment