О проблемима у некадашњој Ваљевској пекари

Почетак » О проблемима у некадашњој Ваљевској пекари » Вести » О проблемима у некадашњој Ваљевској пекари
Некадашња Ваљевска пекара, од 1. септембра ове године је прекинула производњу, а 47 радника је остало без посла. О новонасталим проблемима у овој фирми, као и о мерама које ће тим поводом руководство Града предузети у наредном периоду, било је речи на данашњој конференцији за новинаре на којој је говорио помоћник градоначелника Драгољуб Крстић заједно са радницима који су остали без посла.
 
„Ваљевска пекара је приватизована пре десетак година и тада је имала 220 радника, а ова фирма је сада у блокади и то у износу од 198 милиона динара и нема пословну активност. Бивши власник је основао ново предузеће под називом „Klas trade“ д.о.о Ваљево, сви запослени су тада пребачени у ову фирму, а 1.септембра им је саопштено да више неће радити. Град Ваљево скоро да нема никаквих ингеренција, јер је у питању приватна фирма, али у договору са градоначелником, разговарао сам са власницима како би добили више информација о томе каква је судбина запослених, јер је за Град неприхватљиво да тако велики број радника остане без посла. У наредном периоду покушаћемо да нађемо модел по коме би републички органи требало да реагују у овом случају, јер  је недопустиво да се неко овако игра са судбинама људи, а у исто време ћемо донети и одлуке на нивоу Града и на тај начин дефинисати које ћемо мере предузети“, рекао је између осталог помоћник градоначелника Драгољуб Крстић на данашњој конференцији за новинаре.
 
У име радника који су остали без посла, о ситуацији у некадашњој Ваљевској пекари, говорили су Милан Вучићевић и Предраг Лукић. Они су на овај начин саопштили јавности у каквој су се позицији нашли запослени, као и о њиховим покушајима да заједно са руководством Града предузму потребне кораке који ће дати резултате. „Само нам је речено да нећемо радити више од 1.септембра и да морамо ићи у Националну службу за запошљавање, без било какве новчане надокнаде, као и то да се сами морамо борити за своја права“, рекли су између осталог запослени на данашњој конференцији.
 
Град Ваљево ће упутити допис власницима ове фирме са апелом да изврше своје обавезе према запосленима. Осим тога, у најскорије време руководство Града ће иницирати састанак са начелником Колубарског управног округа како би активирали и надлежне републичке органе по овом питању.    

Leave a Comment