О водоснабдевању ваљевских села и Индустријској зони „Стефил“

Почетак » О водоснабдевању ваљевских села и Индустријској зони „Стефил“ » Вести » О водоснабдевању ваљевских села и Индустријској зони „Стефил“
Поједина ваљевска села у овој години решиће дугогодишњи проблем водоснабдевања захваљујући улагању Града Ваљева који овај пројекат први пут реализује и то у сарадњи са Рударско-геолошким факултетом у Београду. То се пре свега односи на Лелић, Стрмну Гору, Сушицу и део Бранковине, а завршетак радова се очекује најкасније у септембру. „У прошлој години урадили смо много тога на припреми и то прве бушотине на Дивчибарама које су дале одличне резултате, такође и у Лелићу смо урадили прву бушотину пред Нову годину. Према садашњој ситуацији Лелић и Стрмна Гора имају све услове да на дужи временски период реше проблем снабдевања становника квалитетном водом за пиће. У поступку су анализе где не очекујемо проблеме и оперативно ћемо бити у ситуацији да за два-три месеца урадимо прикључење на мрежу. То је први пут да смо дошли до позитивних решења на делу територије Града која има озбиљних проблема са водоснабдевањем“, оценио је између осталог помоћник градоначелника Драгољуб Крстић на данашњој конференцији за новинаре. Он је додао и то да је ситуација у бројним ваљевским селима тешка што се тиче водоснабдевања, па је решавање овог питања од изузетног значаја за тамошње становнике. Решавањем водоснабдевања Лелића, Стрмне Горе и Сушице, створиће се могућност снабдевања водом за пиће Лесковица и то са водоводног система Кукаљ. Град Ваљево је из „Програма субвенција за водоснабдевање“ издвојио средства за израду бушотина, постављање цевовода дужине до 500 метара до резервоара и израду резервоара, а мештани ће финансирати израду водоводне мреже, уколико је нема на територији тог села.
 
Помоћник градоначелника Драгољуб Крстић говорио је на данашњој конференцији за новинаре и о Индустријској зони „Стефил“ где Град улаже додатне напоре да обезбеди повољне услове за улагање потенцијалним домаћим и страним инвеститорима. „Након дужег временског периода, сви објекти у Индустријској зони сада су у власништву Града, земљиште је такође укњижено, а од укупно 25.000 метара квадратних, за инвеститоре је у овом моменту већ расположиво 10.000 метара квадратних. Руководство Града је већ у преговорима са инвеститорима и очекујемо да ћемо током ове године поједине парцеле продати или дати у закуп“, рекао је Крстић. Осим тога, у припреми је и допуна Одлуке о локалним комуналним таксама, која ће, поред постојећих, обезбедити и додатне олакшице будућим инвеститорима. Град Ваљево ће финансирати и изградњу саобраћајница у Индустријској зони, што ће бити још један корак ка стварању повољних услова за улагање.
 
 

Leave a Comment