Обавештење о кампањи оралне вакцинације лисица и других дивљих карнивора против беснила

Почетак » Обавештење о кампањи оралне вакцинације лисица и других дивљих карнивора против беснила » Вести » Обавештење о кампањи оралне вакцинације лисица и других дивљих карнивора против беснила
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде (Управа за ветерину) упутила је градској управи Ваљево обавештење о почетку седме кампање оралне вакцинације лисица и других дивљих животиња против беснила и по плану би требала да се спроведе до 10.11.2013.године. Вакцинација ће се спроводити дистрибуцијом вакцина мамака, избацивањем из авиона на подручју целе Републике Србије, осим у насељеним местима, на воденим површинама и великим саобраћајницама.
 
Европска унија у оквиру ИПА подршке, ко-финансира пројекат искорењивања класичне куге свиња и беснила у Србији у оквиру кога је извршена набавка вакцине заједно са услугом вакцинације. Произвођач вакцине је компанија, IDT Biologika GmbH из Немачке која је, са другим компанијама у конзорцијуму, одговорна за дистрибуцију вакцине из ваздуха од надлежних органа.
 
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за ветерину, обезбедила је мрежу за стручну подршку и пружање информација у току спровођења кампање кроз научне и специјалистичке ветеринарске институте, ветеринарску инспекцију и ветеринарске станице и амбуланте.
 
За све информације и логистичку подршку, одговорна је Управа за ветерину (директор Управе за ветерину, Слободан Шибалић), [email protected], 011/2602-320)
 
 
 

Leave a Comment