Обавештење за грађане

Данас (19.08.) после подне и увече локално се очекују јаки пљускови са грмљавинама и  количином падавина већом од 20мм за 3х. Могуће су и  краткотрајне временске непогоде са већом вероватноћом у западним и централним деловима земље.

Апелујемо на грађане да обезбеде све објекте који могу да одлете услед јаког ветра или обилне кише и изазову материјалну штету или повреде пролазнике. Такође је пожељно да се обезбеде прозори и спољна врата.

Најављена количина падавина, за тако кратак временски период, донеће већу количину воде коју канализациона мрежа неће моћи да прими, тако да се очекује задржавање воде на појединим градским улицама па се моле учесници у саобраћају да избегавају поплављене улице или, ако то није могуће, прилагоде вожњу условима. На бујичним водотоцима могућа су мања локална изливања.

Према прогнози времена Републичког Хидрометереолошког завода Србије, од суботе ујутру до недеље после подне биће претежно сунчано и мало топлије. После тога, у западним и југозападним пределима доћи ће до локалног развоја облачности са пљусковима и грмљавином. Наоблачење и освежење, местимично са кишом, пљусковима, грмљавином и појачаним северозападним ветром, захватиће увече и током ноћи, недеља на понедељак, северне и западне крајеве, а у понедељак и остале делове земље. Затим променљиво облачно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином, углавном у централним и јужним пределима. Од среде температура у постепеном порасту.