Обећано-испуњено

Почетак » Обећано-испуњено » Актуелно » Обећано-испуњено
kovacice12kovacice11kovacice10kovacice9kovacice8kovacice6kovacice7kovacice5kovacice4kovacice1kovacice2kovacice3

Градоначелник др Слободан Гвозденовић са сарадницима обишао је тек асфалтирани пут у селу Ковачице. Мештани су презадовољни брзином и квалитетом асфалтирања. Ковачице су почетна тачка у асфалтирању сеоских путева за које је из буџета града опредељено 34 милиона динара са ПДВ-ом. Асфалтирани пут знатно ће олакшати свакодневно обављање сеоских послова бројним домаћинствима и људима који имају велике фарме.

„Данас смо обишли Ковачице где је урађен део пута кроз село где има највише кућа и договорили смо се са руководиоцем Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру, Зораном Трифуновићем, да се још неке деонице у селу ураде. Трудимо се онолико колико имамо новца и колико нам Бог даје снаге да радимо и надамо се да ћемо ове године ребалансом издвојити још новца за асфалтирање сеоских путева а следеће године морамо издвојити и дупло више средстава,“ истакао је градоначелник.

Када је градоначелник пре месец дана посетио Ковачице и обећао да ће урадити асфалт, први пут после 1946. године, већина мештана је била сумњичава не слутећи да ће обећано бити ипуњено у најкраћем временском року.

„Када је градоначелник прошли пут посетио наше село и обећао асфалт, по први пут у Ковачицама, искрено нисам веровао јер су нас досадашње власти обмањивале и нико није испуњавао обећања. Ово што је урађено до сада је феноменално. У данашњем разговору са градоначелником обећано нам је још 500 метара асфалта. Ми смо презадовољни и ја се градоначелнику јавно извињавам што сам био сумњичав у оно што је обећао,“ рекао је мештанин Чедомир Станковић.

Након обиласка села Ковачице градоначелник је обишао и почетак радова у Бранковини, у засеоку Павићи, где ће након завршетка пута у Ковачицама бити асфалтиран пут у дужини од 1700 метара.