Обележавање Дана града Ваљева

Почетак » Обележавање Дана града Ваљева » Вести » Обележавање Дана града Ваљева
Дан града Ваљева, 20. март, ове године биће обележен бројним културним програмима почевши од концерта ученика Музичке школе „Живорад Грбић“ који је одржан синоћ, до концерта „Hot club of Belgrade“ који је заказан за 21.00 сат у недељу, 20. марта, у холу Центра за културу.
 
Централни догађај обележавања Дана града је Свечана академија која ће бити одржана у суботу 19. марта, у 12.00 часова у великој сали Центра за културу, на којој ће уз богат и разноврстан културни програм, бити уручене Награде града Ваљева најистакнутијим појединцима, удружењима, клубовима.
Један од запаженијих програма је и изложба „Археолошко благо Србије“ која ће бити отворена у понедељак, 14. марта, у 19.00 часова, у фоајеу Центра за културу. Осим ове, планиране су још две изложбе које завређују пажњу Ваљеваца. У петак 18. марта, у 20.00 часова, такође у Центру за културу, биће отворена изложба фотографија Драгана Ђурђевића под називом „Моје Ваљево“, а у соботу пре почетка Свечане академије, у 11.00 часова, у Народном музеју биће отворена изложба обележја са Куле Ненадовића под називом „Знамења прошлости“.
 
Организатори су ове године посебну пажњу посветили најмлађим Ваљевцима, за које је организован литерарни, ликовни конкурс и квиз знања чија је тема прошлост нашег града. Финале квиза је у 18.00 часова у четвртак 17. марта у великој сали Центра за културу.  
 
За програме у оквиру обележавања Дана града из градског буџета опредељено је око 650.000 динара.
 

Leave a Comment