Обележен 1. децембар – Светски Дан борбе против сиде

Почетак » Обележен 1. децембар – Светски Дан борбе против сиде » Вести » Обележен 1. децембар – Светски Дан борбе против сиде
Светски Дан борбе против сиде обележава се у Србији и свету кроз различите манифестације и овај Дан је прилика да се сви ми, као и грађани широм света, укључимо у различите активности и подсетимо да је ХИВ инфекција проблем који постоји на читавој нашој планети.
 
„На глобалном нивоу, овај дан се обележава од 1988. године. У Ваљеву данас учествују волонтери из Канцеларије за младе града Ваљева, Техничке и Медицинске школе, као и представници Омладине Јазаса. У поподневним часовима на Градском тргу ће, у оквиру добровољног саветовања и тестирања, представници Здравственог центра, Патронажне службе и Завода за јавно здравље тестирати добровољце. Тестови су брзи и ефикасни и биће реализовани под стручним надзором асоцијације „Дуга“ из Шапца“ – саопштио је Александар Томић, председник Јазаса.
 
Волонтери ће током дана делити промо материјал и презервативе, а такође ће бити организоване трибине и предавања, а све у циљу подстицања свести грађана о опасностима ове болести, како би указали да сида није више само болест од које се умире, већ и болест са којом се живи.

Leave a Comment