Обележен 15. октобар, Дан Другог центра за обуку

Почетак » Обележен 15. октобар, Дан Другог центра за обуку » Актуелно » Обележен 15. октобар, Дан Другог центра за обуку

Данас је у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву, обележен 15. октобар, Дан Другог центра за обуку. У име града Ваљева и градоначелника др Слободана Гвозденовића, обележавању овог значајног датума присуствовао је члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић.На почетку програма, интонирана је химна Републике Србије у извођењу црквеног  хора „Хаџи Рувим“, након чега су присутни минутом ћутања одали пошту свим погинулим припадницима Другог центра за обуку и Војске Србије.

Пуковник Зоран Смиљанић, комадант Другог центра за обуку је у име свих припадника Другог центра за обуку поздравио све присутне и отворио обележавање ове свечаности.„Желим да се пријатно осећате у нашој средини и захваљујем Вам се што ћете својим присуством  увеличати нашу свечаност. Данашњи датум носи сећање на дан када су 1918. године јединице Друге армије под командом војводе Степе Степановића ослободиле град Ваљево. И данас се са поносом говори о нашој војсци и то нам је звезда водиља. Поносни смо на чињеницу да негујемо традицију. У нашем строју су млади, психофизички спремни и патриотски одани припадници, доказани у пракси, одани наследници претходних генерација. Све то нас обавезује да у наредном периоду приликом реализације планираних активности испољимо висок степен одговорности, као и припремности за успешно решавање свих задатака који се пред нас поставе“, истакао је у обраћању пуковник Зоран Смиљанић.Обележавању Дана Другог центра за обуку присуствовали су официри, подофицири, представници јединица Војске Србије, Епископ ваљевски господин Милутин, начелник Колубарског округа, директор холдинг компаније „Крушик“, представници Министарства одбране, Муп – а, представници других удружења, факултета и организација, представници Општина Мионица и Коцељева као и многи други гости.Додељена су наградна одсуства, а програм су употпунили чланови КУД – а  „Крушик“.