Обележен Дан града

Почетак » Обележен Дан града » Вести » Обележен Дан града
Дан града Ваљева- 20. март је јуче обележен Свечаном академијом у Центру за културу Ваљева. Након пригодног програма награђено је 23 најбољих ученика основних и средњих школа у прошлој школској години, као и шест грађана и организација.
 
Ове године за највредније достигнуће у области стваралаштва ученика и студената награђен је Слободан Радовановић, у области медицине и социјалне заштите др Даница Милосављевић, у области уметности Дејан Богојевић, у области спорта Планинарско смучарско друштво „Маглеш“ и у области културе и информисања Светосавска омладинска заједница Епархије ваљевске.
Специјалном наградом града Ваљева награђен је Владислав Миливојевић за хуманост, племенитост, храброст и хуманитарни рад.
 
Награђени ученици су:
1. МИЛА СУБОТИЋ (Прва основна школа)
2.НИКОЛА ТОДОРОВИЋ (Прва основна школа)
3.МЛАДЕН ТЕРЗИЋ (Прва основна школа)
4.ЈЕЛЕНА Р. ПИМИЋ (ОШ “Владика Николај Велимировић)
5.МИНА МАРКОВИЋ (ОШ “Андра Савчић“)
6.МИЛЕНА ВИДИЋ (ОШ “Нада Пурић“)
7.МИНА ЛЕСИЋ (ОШ “Сестре Илић“ Ваљево)
8.НАТАША АНДРИЋ (ОШ “Милован Глишић“ Ваљево) 
9.АНЂЕЛИЈА МИЛУТИНОВИЋ (ОШ “Десанка Максимовић“ Ваљево)
10.ТАЊА САВИЋ (ОШ “Милош Марковић“ Доње Лесковице)
11.ЈЕЛЕНА ЖИВАНОВИЋ (ОШ “Илија Бирчанин“ Ставе)
12.ЈЕЛЕНА ЈОВАНОВИЋ (ОШ “Драгољуб Илић“)
13.АЛЕКСАНДРА УРОШЕВИЋ (ОШ “Стеван Филиповић“ Дивци)
14.МИЛУТИН ВУЈИЋ (ОШ “Здравко Јовановић“ Поћута)
15.БОЈАНА ВАСИЋ (ОШ “Свети Сава“ Попучке)
16.МИРОСЛАВ ЈЕРЕМИЋ ( ОШ “Прота Матеја Ненадовић“ Бранковина)
17.МАРИЈА КОЛАРЕВИЋ (ОШ “Милован Глишић“ Ваљевска Каменица)
18.ЈЕЛЕНА МИТРОВИЋ (Техничка школа Ваљево)
19.ЛАЗАР УРОШЕВИЋ (Економска школа “Ваљево“)
20.ЂОРЂЕ ЖИВАНОВИЋ (Ваљевска гимназија)
21.МИРЈАНА МАРКОВИЋ (Пољопривредна школа са домом ученика “Ваљево“)
22.НИКОЛА ВАСИЉЕВИЋ (Медицинска школа “Др Миша Пантић“)
23.ЛАЗАР ПУШИЋ (Музичка школа “Живорад Грбић“ Ваљево)
 
Награде најбољима су уручили градоначелник Ваљева Станко Терзић, председница Скупштине града Славица Пантелић Цупаћ, помоћник градоначелника Драгољуб Крстић и Мила Грујичић, председница Комисије за доделу награда.
 
На почетку Свечане академије, госте је поздравио градоначелник Ваљева Станко Терзић који је изразио задовољство што је ове године празник града обележен у свечарској атмосфери, примереној овом празнику. Он је рекао да остаје осећај неправде према заслужним појединцима и групама којима награда није додељена у 2012 години и „да је обавеза града и свих нас да ову неправду исправимао и у будућности не дозволимо да политички неспоразуми утичу на овај лепши и свечанији део наших активности и тиме ускрате право на награду свима онима који је заслужују“.
 
„Желим да изразим наду да ће позитивна енергија, младост, знање и ентузијазам наших младих суграђана, ђака генерације уз искуство осталих добитника награде града бити покретачка снага за све нас и да ће нас окупити око циљева који не познају ни старосне, ни страначке границе и разлике, око циљева чије ће остварење наш град учинити још бољим местом за све нас.
 
Ваљево је било и јесте град светлих традиција, град отворен за све напредне идеје и људе, који радећи у њему остављају свој траг у различитим областима стваралаштва. Ваљево је у својој историји а и данас доказало да поштује и вреднује заслуге и резултате оних најбољих међу нама.
 
Ниједан стваралачки пут није лак и од сваког од нас тражи да на њему не посустанемо после прве препреке. Гледајући данас, у овом свечаном тренутку наше добитнике награда и све присутне који са нама деле уверење да је боља будућност за Ваљево могућа и реална – уверен сам да овај град има довољно снаге за остварење такве будућности“, рекао је градоначелник Ваљева.
У име добитника се захвалила др Даница Милосављевић.
 
На почетку Свечане академије, химну Србије „Боже правде“ извео је Градски мешовити хор „Абрашевића“, који се потом представио и сплетом старих српских песама. Драмски студио Ваљевске гимназије је извео део из представе „Ђачки батаљон“ уз монолог Надежде Петровић, глумице Катарине Вићентијевић.
 
Ваљевски џез квартет, у саставу Бојан Марјановић, млади пијаниста и докторант, који је на фестивалу у Њујорку освојио значајну награду концертни наступ 23. маја у чувеном Карнеги холу, Бранко Поповић, бубњар који је завршио џез академија Беркли, Александар Стајић, који је саксофон дипломирао на џез академија у Грацу и Урош Спасојевић, контрабас приредили су врхунски музички доживљај. То је била увертира за наступ бенда Јована Маљоковића, који је на овај начин најавио јубиларни 30. Ваљевски џез фест.
 
Програм је завршен наступом хорића „Срцуленце“ који је отпевао песму „Ваљево си ти“.
 
 
 

Leave a Comment