Oбележен Дан града Ваљева

Почетак » Oбележен Дан града Ваљева » Вести » Oбележен Дан града Ваљева
Доделом Награда града Ваљева, данас је на Свечаној акакдемији, која је одржана у Центру за културу, обележен Празник града -20. март. Свечана академија је отпочела химном „Боже правде“ у извођењу студента соло певања Марка Томића.
Градоначелник Ваљева потом је поздравио добитнике награда и многобројне госте, међу којима су и делегација града Свидника из Пољске, председници бројних општина и градова из Србије, као и високе званице из града. Овде можете погледати говор градоначелника.
 
Глумица Катарина Вићентијевић  потом је одрецитовала поему „Тражим помиловање“ Десанке Максимовић. Квинтет „Инфинити“ састављен од младих уметника из Ваљева и Београда, представио се звуцима танга, а након њих „Војничку беседу“ су извели полазници Омладинске позоришне сцене. Спој младости, енергије и талента младих музичара и глумаца, одушевио је присутне у Великој сали Центра за културу.
Популарним мелодјама се представио и хор „Абрашевића“, након чега су награђени најуспешнији на литерарном и ликовном конкурсу, чије се  теме биле „Мој град“.
Катарина Маринковић, диекторка Центра за културу доделила је награду Анђели Јовић, ученици 5. разреда ОШ „Андра Савчић“ за најбољи ликовни рад. Она је награђена монографијом Милана Туцовића, потписаном лично од овог великог српског сликара. Сликар Туцовић је победнику ликовног конкурса поклонио и свој цртеж. Остале добитнике: Павла Бадовинца, Кристину Марић, Невену Ашковић, Борка Веселиновића и Алексу Симића, град Ваљево наградио је вредним књигама о цртању и каталозима Модерне галерије у Ваљеву.
 
Глумица Ангелина Лукић уручила је награде најбољим основцима, који су учествовали на литерарном конкурсу. И то Милутину Вујићу, ученику 5. разреда школе у Поћуту за песму „Мој вољени граде“, Марији Мештеровић и Јелисавети Новаковић.
 
Најсвечанији део данашње Академије уследио је доделом призања добитиницима Награде града Ваљева за 2009. годину. Овде можете прочитати имена добитника.
 
 
ФОТО: ДРАГАН КРУНИЋ

Leave a Comment