Обележен Међународни дан младих

Почетак » Обележен Међународни дан младих » Вести » Обележен Међународни дан младих

 

Поводом почетка реализације Омладинских волонтерских акција и Међународног дана младих у Колубарском округу, у петак 12. августа 2011. године испред Центра за културу Ваљево окупило се око 60 младих да свечано обележе овај дан.
 
У жељи да током Европске године волонтирања пружи младима прилику да спроведу иницијативе којима се активно доприноси унапређењу живота у локалним заједницама, Министарство омладине и спорта у оквиру кампање „МЛАДИ СУ ЗАКОН“ подржава и финансира реализацију 150 омладинских волонтерских акција, максималне вредности 100.000 динара по акцији, које спроводе неформалне групе младих - омладинска удружења у сарадњи са 25 Ресурс центара по окрузима Србије.
 
Свечаност обележавања у Колубарском округу реализовали су и учествовали Ресурс центарУдружење „Здраво да сте“ Београд за Колубарски округ са партнерским огранизацијама Канцеларија за младе Ваљево и Канцеларија за младе Уб и представници омладинских група -омладинских удружења која ће спровести волонтерске акције у Колубарском округу:
 
-Ентузијазмо (неформална омладинска група), Ваљево – „Биоскоп за све“
-Добри људи (регистровано омладинско удружење), Ваљево – „Пластичну амбалажу пошаљи у рециклажу“
-В.К. Тим (неформална омладинска група), Вукона – „Ми градимо дом, дом гради нас“
-Чувари духа природе (неформална омладинска група), Уб – „Уређење општинског брда Шепковац“
-Castrum Brodare (регистровано омладинско удружење), Ћелије, Лајковац – „Povratak uoffline“
-Вредан као мрав (неформална омладинска група), Осечина – „Уређење школског дворишта“
-СОКО (неформална омладинска група), Уб – „У здравом телу здрав дух“
 
Учесници и реализатори свечаности су информисали госте и посетиоце о својим пројектним идејама.Пројектне идеје које ускоро очекује релизација, указују на потребе младих у својој локалној средини, исказују допринос друштвеној заједници, хуманост и солидарност, утичу на повећање могућности за квалитетно провођење слободног времена младих.
 
Поред учесника и релизатора из Србије, учествовала је и група младих волонтера „Zivis fuer kinder in Serbia“ из Немачке, као и група младих сарадника Удружења „Здраво да сте“ из Рудог и гост-волонтер из Македоније те група младих из Колективних центара ОРА Радинац код Смедерева и Каленић.
 

 

Leave a Comment