Обележен почетак нове школске године за ђаке прваке

Почетак » Обележен почетак нове школске године за ђаке прваке » Актуелно » Обележен почетак нове школске године за ђаке прваке

Уз пригодан програм за ђаке прваке у петак је на Градском тргу обележен почетак нове школске године у организацији града Ваљева.
Ово је један од најлепших догађаја у нашем граду, дечији осмеси и граја су најлепши призор и највеће богатство једнога града.
„Драги прваци, школа је једно предивно место, где стичеш друштво, љубав и знање, од данас у њу ићи ћеш често, од данас си ђак – то ти је звање“.
Ово су предивне речи једне учитељице, којима и ја започињем моје обраћање вама, верујте са већом тремом него иначе, али срећан и поносан на дане када сам из ваше перспективе започињао свој пут. Радује ме ваш долазак, и желим да вам сви дани вашег школовања представљају радост и задовољство и да вам остану као најлепше сећање у вашем животу.
Драгим родитељима, бакама и декама је поручио следеће: „Ако желите да деца буду паметна, читајте им бајке, а ако желите да буду још паметнија читајте им још бајки“, рекавши да је овако говорио велики Анштајн.
„Обавеза Града је да образовање стави међу приоритете, а циљ нам је заједнички да помогнемо нашој деци да постану здраве и образоване личности.У нади да ћемо сваке године имати све више ђака, у име града Ваљева и своје лично име, честитам почетак школовања новим првацима и желим им много личне среће“, рекао је у обраћању заменик градоначелника др Зоран Живковић.
Овогодишњих 726 првачића од Града су на поклон добили школски прибор (свеске, перницу, бојице и фломастере).