Обележен светски Дан борбе против АИДС-а

Почетак » Обележен светски Дан борбе против АИДС-а » Вести » Обележен светски Дан борбе против АИДС-а

 Различитим манифестацијама широм света, данас се обележава светски Дан борбе против АИДС-а.

Бесплатно тестирање на ХИВ, уличне акције, подела кондома, трибине и предавања, део су онога што су организације које се боре против АИДС-а организовале, како би подстакле свест грађана о опасностима ове болести, али и да би указале на то да сида, захваљујући новим методама лечења није више само болест од које се умире, већ са којом се живи.
На Градском тргу у Ваљеву заједничком акцијом представника Дома здравља, патронаже И превентивног центра, Црвеног крста, ђачких парламената И омладине Јазаса, уз подршку града И Канцеларије за младе, дат је широк одговор на ХИВ. Уз поделу промо материјала И кондома, председник Јазаса Александар Томић је рекао да је у наредној години циљ наставак едукације о ХИВ-у И повратак у школе кроз различите програме.
Подаци говоре да је у Колубарском округу у непосредном контакту са овом болешћу 20 особа, док је до сада 10 умрло, рекао је Томић. У највећој мери томе је допринело упознавање са сидом, опасностима и ризицима, кроз едукацију. Такав тренд све ове организације И установе наставиће да спроводе на подручју нашег града И током наредне године.
 

 

 

Leave a Comment