Обележена још једна годишњица од погибије хероја Стојадина Мирковића

Почетак » Обележена још једна годишњица од погибије хероја Стојадина Мирковића » Актуелно » Обележена још једна годишњица од погибије хероја Стојадина Мирковића
Stojadinstojadin1stojadin2stojadin3stojadin4

Данас је на сеоском гробљу у Горњим Лесковицама одржан парастос поводом годишњице погибије Стојадина Мирковића, војника ЈНА, који је настрадао у касарни Беденик, код Бјеловара у Хрватској. Мирковић је погинуо 29. септембра 1991. заједно са мајором Миланом Тепићем. У тренутку безизлаза Тепић је дао знак војницима да се повуку јер ће уследити страховита експлозија. Сви су се повукли осим војника Стојадина Мирковића, који је остао да се добровољно, до краја, бори са својим мајором.

Потом је у ОШ “Милош Марковић” одржан помен “Сећање на Стојадина”. Венце на спомен обeлежје Стојадина Мирковића и Милоша Марковић, народног хероја из Другог светског рата, положили су представници Удружења ратних добровољаца рата 1912-1918, Удружења ветерана војнообавештајне службе, Удружења бораца рата од 1990. године града Ваљева и представници Војске Србије, представници Града и грађани. У име града Ваљева, венац су положили помоћник градоначелника Никола Радојичић и секретар Скупштине града Ђорђе Павловић.

У холу школе организован је пригодан културно-уметнички програм у коме су учествовали ученици школе „Милош Марковић“. Директорка школе, Невенка Васић захвалила се свим присутнима и потсетила да кроз сећање на Стојадина Мирковића треба да се сетимо свих оних који су дали своје животе за наше боље сутра.