Обележена петнаестогодишњица рада Удружење пензионера унутрашњих послова Ваљево

Почетак » Обележена петнаестогодишњица рада Удружење пензионера унутрашњих послова Ваљево » Актуелно » Обележена петнаестогодишњица рада Удружење пензионера унутрашњих послова Ваљево

Удружење пензионера унутрашњих послова Ваљева одржало је свечану седницу поводом петнаестогодишњице постојања и успешног рада, којој су присуствовали представници Министарства унутрашњих послова, Асоцијације удружења пензионера унутрашњих послова, града Ваљева, општине Лајковац и многи други.

У уводном говору, председник Удружења пензионера унутрашњих послова Ваљева Владислав Миливојевић, истакао је да је 15 година постојања за једно удружење значајан јубилеј, јер говори о континуитету постојања и успешног деловања о чему сведоче резултати рада. „Удружење пензионера унутрашњих послова Ваљева једна је од првих организација пензионера унутрашњих послова у Републици Србији, а истовремено то је и удружење које је једно од најактивнијих и окупља велики број чланова и има подружнице у свих шест локалних самоуправа Колубарског округа. Удружење има одличну сарадњу са Полицијском управом Ваљево. Чланови удружења су добровољни даваоци крви, рeшавају животне проблеме својих чланова, организују обилазак оболелих и старих, организују пружање материјалне помоћи“, рекао је председник Миливојевић и нагласио да је ово удружење било међу иницијаторима и оснивачима Асоцијације пензионера унутрашњих послова Србије.

На свечаној седници урућена су признања и повеље организацијама и појединцима који су допринели успешном раду Удружења.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић истакао је овом приликом важност и значај посла којим су се током своје дугогодишње каријере бавили чланови Удружења. „ Хвала што сте дошли драги пријатељи и драги гости и угодно се осећајте у нашем граду. На самом почетку желим вам добро здравље и дугу пензију. Ваљево је један град који апсолутно подржава једну овакву организацију и све ваше манифестације. Ви сте обављали у протеклом периоду један одговоран и тежак посао, који најбоље моја генерација зна и који је гарантовао срећно и безбрижно детињство и младост. Ваш допринос је био немерљив у очувању стабилности и безбедности државе“, истакао је градоначелник др Гвозденовић захваливши се на урученом признању.

Др Андреј Савић, председник Асоцијације удружења пензионера унутрашњих послова Србије захвалио се на на добијању повеље и истакао да је Удружење из Ваљева  једно од најактивнијих чланица.“ Овај јубиларни скуп са пуно захвалница и признања говори о једном обрасцу како треба да функционишеи и да се организује једно овакво удружење. Ми последњих година у Ваљеву организујемо централне републичке манифестације, окупљамо представнике свих удружења од Суботице до Врања, тако да крајем септембра се окупи око 200 до 300 људи што има значај националне манифестације“, рекао је др Савић.

Након додељених овогодишњих признања, захвалница и диплома приказан је документарни филм поводом 15 година успешног постојања и рада овог удружења.