Обележено две године рада ВК „Валис 93“

Почетак » Обележено две године рада ВК „Валис 93“ » Вести » Обележено две године рада ВК „Валис 93“
Ватерполо клуб „Валис 93“ обележио је другу годишњицу успешног рада, свечаном скупштином која је одржана у четвртак у сали Скупштине града Ваљева. Ово је била прилика да се представе резултати клуба, чија се сениорска екипа од ове сезоне такмичи у Првој Б лиги и који броји више од 100 дечака и девојчица.
 
Градоначелник Станко Терзић је честитајући годишњицу клуба, најавио да град Ваљево чини све да већ од наредне године Ваљево добије балон у Спортско- рекреативном центру у Петници. Он је поздравио уважене госте и обратио се деци ВК „Валис 93“:
 
„Драга децо, имате дивне узоре. Најбољег голмана и најбољег играча на свету. Захваљујући одбранама Александра Шоштара и головима Игора Милановића у одлучујућим тренуцима финалних утакмица, ми смо најтрофејнија ватерполо репрезентација на свету. Драга децо, вредно вежбајте и тренирајте и будите добри ђаци. Имате дивне узоре које треба следити. Драго ми је што је ова делегација Ватерполо савеза Србије данас у Ваљеву и драго ми је што успешно сарађују са нашим ватерполо клубовима и пружају пуну стручну подршку. Град Ваљево се труди и трудиће се у наредном периоду да створи још боље услове за рад наша два ватерполо клуба и пливачког клуба.
 
За идућу годину смо определили средства за изградњу балона у Спортском центру „Петница“. Ја се надам, поред свих тешкоћа са којима се наша земља и наш град сусрећу, да се неће десити неке непредвиђене и нежељене околности које би спречиле да тај пројекат завршимо идуће године и да наши ватерполисти могу тренирати у свом граду и током зиме. Надам се да ће се неко од наше деце приближити изванредним резултатима које су наши гости постигли. Хвала на свему и пуно успеха у будућем раду“, рекао је градоначелник.
 
Председник Управе клуба др Зоран Јокић је рекао да су у темеље ВК „Валис 93“ уграђени ентузијазам, морал, стрпљење, вера у смислени поредак ствари, преданост општем добру.
 
„То и није било тешко, јер централна фигура око које су се окупили истомишљеници јесте проф. Раденко Поповић Шнеле. Као професор и педагог, одан општим вредностима, током више деценија, научио је хиљаде деце да пливају, скијају, да обилазећи ваљевске планине заволе природу, да формирају прави однос према себи, породици, животу, пријатељству, да негују такмичарски дух и праве животне вредности. Окупљени у ВК „Валис 93“, организацијом клуба и начином рада покушавамо да пошаљемо једну значајну поруку нашој деци. Ово место је створено за живот, за нас. Ми нисмо лутали и тражили на другом месту чега тамо нема, нисмо очекивали оно што неће доћи, јер све што тражимо налази се управо овде. Зато нам је жеља да овде служимо младости, да будимо и негујемо морал, љубав према спорту, школи, науци.
 
Ево, постојимо тек две године, а према учињеном могло би се рећи и много дуже. Од почетка формирања клуба, определили смо се за добро здравље деце, њихов успех у школи и редовно тренирање. Одлучни смо да постанемо озбиљан, достојанствен и узоран клуб. То опредељење припада, колико управи клуба, толико и родитељима. У почетку је у клубу било четрдесеторо деце, а данас преко стотину дечака и девојчица, са пет младих мушких, такмичарских генерација, једном женском и мушком сениорском екипом у Првој Б лиги. Крагујевац и ВК „Раднички“ јесу пример како се развијањем инфраструктуре може организовати врхунски ватерполо спорт у Србији. Слажем се да би то могао бити модел и за друге регије у Србији. Али то је само једна раван која је битна за постизање врхунских резултата. Друга раван за постизање спортских резултата и дугорочне стабилности ватерполо спорта у Србији, јесте оно што управо покушава ВК „Валис 93″, чекајући решавање проблема инфраструктуре“, рекао је др Зоран Јокић.
 
Игор Милановић, шеф струке ВК „Партизан“, који је стратешки партнер ВК „Валис 93“ присутнима је пренео задовољство сарадњом два клуба.
 
„Професионално сам приступио сарадњи са ВК „Валис 93″. Сада је то постала пријатељска сарадња, упознао сам сјајне људе са којима проводим квалитетно време. Ово је сјајан колектив који квалитетно ради и мислим да ћемо дуго професионално сарађивати“, рекао је Игор Милановић.
 
Бројни гости из света спорта, представници града Ваљева, привредници, родитељи окупили су се на овој свечаности, на којој је одато признање проф. Раденку Поповићу, почасном председнику ВК „Валис 93“ и тренеру и Игору Милановићу, прослављеном српском ватерполисти и шефу струке у ВК „Партизан“. У име ВК „Валис 93“, њима су уручене слике академског сликара Миодрага Антонића.
 
Свечаној скупштини су присуствовали Александар Шоштар, председник Спортског савеза Србије, Жељко Цвјетићанин, председник Скупштине Ватерполо савеза Србије (ВСС), Немања Марјан, генерални секретар ВСС, представници ватерполо заједница у Србији, Игор Милановић, шеф струке ВК „Партизан, као и представници осталих ватерполо клубова „Црвене звезде“, „Војводине“, „Радничког“ и Тијана Јаковљевић, чланица женске ватерполо репрезентације Србије.
 
 
 

Leave a Comment