Обезбеђена флаширана вода ученицима школе у Доњим Лесковицама

Почетак » Обезбеђена флаширана вода ученицима школе у Доњим Лесковицама » Вести » Обезбеђена флаширана вода ученицима школе у Доњим Лесковицама

Због неисправности и несташице воде за пиће из сеоског водовода, за 150 ученика О.Ш.“Милош Марковић“ у Доњим Лесковицама , Градска управа Ваљево обезбедила је флаширану воду. Из градског буджета за то је издвојено преко 58.000 динара, а уколико буде било потребно обезбедиће се и додатне количине, како би малишани имали здраву воду за пиће до краја школске године. Како истиче Зора Бојичић, начелник Одељења за друштвене делатности Градске управе Ваљево, овај проблем присутан је већ годинама и нова градска власт улаже додатне напоре да се ситуација промени и да се нађе трајно решење.
До тада санитарна инспекција ће интезивирати контроле исправности воде из сеоских водовода, а праћењем резултата предузеће се све неопходне мере да се за тамошње основце створе сви услови за безбрижан боравак у школским клупама.
Сличан проблем имали су и у школи „Стеван Филиповић“ у Дивцима, коју похађа преко 160 ученика. Међутим, на пролеће ове године из градске касе издвојено је 100.000 динара за куповину „Хлоринатора“, уређаја за хлорисање и пречићавање воде, чиме је ученицима који похађају ову школу обезбеђена здрава вода за пиће.

Leave a Comment