Обилазак најугроженијих домаћинстава

Почетак » Обилазак најугроженијих домаћинстава » Вести » Обилазак најугроженијих домаћинстава

Челници града данас су обишли домаћинства чије су куће наjвише оштећене у невремену, које је јуче погодило ваљевски крај. Градоначелник, заменик и помоћник градоначелника Зоран Јаквљевић, Станко Терзић и Радивоје Милутиновић обишли су куће Милана Симића на Иверку, Момчила Давидовића и Милана Милинковића у Попучкама, као и Ваљевску Лозницу.

 „На основу процене Комисије за надокнаду штете, град ће обезбедити новац да се што пре помогне најугроженијим грађанима, чије су куће оштећене у јучерашњем невремену. Штету на пољопривредним усевима ћемо пријавити Влади Србије, која има своју Комисију и средства предвиђена за те намене“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић након обиласка куће Милана Симића у Иверку, која је потпуно остала без кровног покривача. 

Градоначелник је још једном подсетио да је неопходно осигуравати куће и усеве, али и позвао грађане да пријаве штету у Градској управи, као и у месним канцеларијама у Попучкама, Дивцима и Лукавцу, како би градска Комисија могла да изађе на терен и утврди вредност штете.

Leave a Comment