Обилазак угроженог терена

Почетак » Обилазак угроженог терена » Актуелно » Обилазак угроженог терена

Киша која је падала у претходним данима нанела је велике штете на путној инфраструктури у ваљевском крају. Тим поводом данас је Месну заједницу Поћута, обишао члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић, и разговарао са мештанима.

У разговору са представником града мештани Зоран Глишић, представник МЗ Поћута и Богдан Живковић из села Совач  истакли су да је услед обилних падавина постао непроходан пут Бебића Лука Вујиновача и да је прилаз кућама отежан. Они су истакли да је од пре два дана када су биле обилне падавине пут непроходан, а на том потезу има  16 до 17 домаћинстава која немају адекватан прилаз кући. Мештани траже да ако постоји било каква  могућност да се колико толико пут санира и да им се помогне. У горњем делу је оштећен и мост, има и доста одрона око пута и немогуће је проћи, пут је скроз одсечен. Та деоница пута је непроходна, како за теренска возила тако и за путничке аутомобиле. Грађани који живе у том делу су у потпуности одсечени и комуникација је скоро немогућа. Има један даљи помоћни пут који излази на асфалт на другој страни и који мештани сада користе. И у другим селима овога краја је слична ситуација /Брезовице, Ребељ и Совач/, сва та села је захватило невреме и свугде је лоша ситуација.

Мештани  од представника Града очекују да колико толико штету санирају у што краћем року, како би људи могли нормално да функционишу. „Било би добро кад би постојао асфалт, бар да се уради 200 до 300 метара ове године, па тако и наредних година. Боље да се уради асфалт ако постоји могућност, јер пресипање – шодерисање је краткотрајног даха“, истакли су мештани Глишић и Живковић.

У обраћању мештанима члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић је нагласио да је на јучерашњој седници Штаба за ванредне ситуације одлучено да се за  оштећења на 23 путна правца на подручју МЗ Поћута и МЗ Ставе по хитном поступку почне са санацијом – изврши шодерисање оштећења на сва 23 путна правца .

„Овај крај треба помоћи и санирати јер овде живи велики број младих брачних парова. Сва 23 путна правца ће се санирати из средстава буџетске резерве с обзиром да је буџет Града стабилан. Путеви ће бити шодерисани  по хитном поступку. На подручју месних заједница Ставе и Поћута проглашено је ванредно стање, а помоћ мештанима  ће бити пружена у што краћем могућем року“, рекао је Ивановић.