Oбука општинских савета за безбедност

Почетак » Oбука општинских савета за безбедност » Вести » Oбука општинских савета за безбедност

 Практична обука функционисања представника локалних савета за безбедност, почела је данас у Ваљеву, у организацији Мисије ОЕБС-а у Србији и трајаће до 21. априла. На практичној обуци функционисања савета за безбедност, поред чланова ваљевског Савета за безбедност, учествују и представници Шапца, Лознице, Малог Зворника, Уба и Осечине. Обука се односи на успостављање, организацију, израду акционих планова, финансирање и писање пројеката.

Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић је, отварајући скуп, истакао да је Савет за безбедност формиран 2009. године и да је од тада безбедносна ситуација у граду почела да се поправља:
„Савет за безбедност има седам радних група. Најпре смо радили на умрежавању институција, направили смо сигурносну собу која има четири јако квалитетне камере и управо завршавамо заштићени линк према МУП-у и он ће моћи да користи све те податке.“
Обуку је отворио Роберт Пазос, саветник Мисије ОЕБС-а у Србији, који је нагласио да је разлог окупљања, намера да се промовише сарадња између органа локалне самоуправе и полиције, с циљем повећања безбедности. „Општински савет за безбедност представља механизам за успостављање сарадње и захтев који је потребан за Србију за процес удруживања Србије Европској Унији“, рекао је Пазос.
Практични део обуке ће држати два консултанта из Велике Британије, Филип Евисон и Антони Крос. Ова обука би требало полазницима да пружи практичне информације о томе како радом савета могу унапредити безбедност у својим локалним заједницама, изградњом партнерства између локалне самоуправе, полиције и осталих институција и грађана.
 

 

 

Leave a Comment