Очишћено језеро на Дивчибарама

Почетак » Очишћено језеро на Дивчибарама » Вести » Очишћено језеро на Дивчибарама
Језеро на Дивчибарама је очишћено, саопштио је данас помоћник градоначелника Селимир Манојловић, чиме је омогућено да се укине ванредна ситуација у овом туристичком месту. Од данас ће водоснабдевање бити нормализовано, а са првим већим кишама, више неће бити проблема са водом на Дивчибарама.
 
„Чишћењем језера створени су услови да сада имамо већи проток него пре. Радови су урађени у најкраћем року и похвалио бих извођача „Аутотранспорт“. Оно што је најважније је што ће за десетак дана прорадити и постројење за пречишћавање воде, чиме ће и званично вода на Дивчибарама бити проглашена за пиће. Ми смо овим радовима продубили језеро, затворили све могуће испусте где су постојали губици, што ће омогућити већу резерву воде, нарочито у сушним годинама као што је ова“, рекао је помоћник градоначелника Селимир Манојловић.
 
Радове на чишћењу језера је наложио Штаб за ванредне ситуације у Ваљеву, који је на Дивчибарама прогласио ванредну ситуацију због проблема у водоснабдевању. Језеро одакле се Дивчибаре снабдева водом, није чишћено протеклих 30 година.
 
 

Leave a Comment