Од 1. новембра биће у функцији видео-надзор на нове три локације у граду

Почетак » Од 1. новембра биће у функцији видео-надзор на нове три локације у граду » Актуелно » Од 1. новембра биће у функцији видео-надзор на нове три локације у граду
kamerepimic

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву појачаће контролу саобраћаја уз помоћ „Система за аутоматску детекцију прекршаја“, који се од  1. новембра реализује на још три локације у Граду. Видео-надзор постављен је у Улици Владике Николаја, у непосредној близини предузећа „Публик“, у Улици Војводе Мишића, у непосредној близини трговинског објекта „Сезам“ и у Улици Мајора Илића код парка „Пећина“.

Овим системом ће се примарно детектовати прекршаји прекорачења дозвољене брзине кретања возила, али и други прекршаји које чине возачи. Из Полицијске управе Ваљево напомињу да је ограничење брзине кретања у Улици Владике Николаја из смера места Дивци ка Ваљеву, на месту где је постављен један од система и камера, 60 километара на сат, по постављеном саобраћајном знаку ограничења брзине кретања, а да је на преостале две локације на којима ће се снимати прекршаји недозвољене брзине кретања, брзина ограничена саобраћајним знаком за насеље и износи 50 километара на сат.

Током октобра, град Ваљево је спровео тендер којим је изабран извођач радова за постављање „Система за аутоматску детекцију прекршаја“ на још три локације и тај пројекат ће бити реализован током наредне године.

Према речима помоћника градоначелника Мирослава Пимића, у питању је постављање видео система у Бирчаниновој улици, на Обилазном путу, као и на излазној коловозној траци из Ваљева ка Лајковцу у Улици Владике Николаја, такође у непосредној близини предузећа „Публик“. „За видео-надзор на ове три локације, из буџета града Ваљева опредељено је осам милиона динара из средстава која се сливају у градски буџет од наплате казни за саобраћајајне прекршаје. Постављањем видео-надзора следеће године на ове три нове локације, имаћемо једну заокружену целину и унапредићемо безбедност у саобраћају у Граду“, истиче Пимић.

Из Полицијске управе Ваљево апелују на све возаче да прилагоде брзину кретања законским ограничењима и поштују све саобраћајне прописе како не би угрожавали безбедност у саобраћају.

 Подсећамо, снимање и детектовања саобраћајних прекршаја у раскрсници Карађорђеве и  Синђелићеве улице, почело је 20. новембра 2014. године.