Од сутра примена новог режима саобраћаја на Градцу

Почетак » Од сутра примена новог режима саобраћаја на Градцу » Вести » Од сутра примена новог режима саобраћаја на Градцу
Још данас ће припадници Комуналне полиције града Ваљева упознавати и упозоравати грађане о имењеном режиму саобраћаја дуж реке Градац. Од сутра ће почети примена градских одлука и изрицање казни за непоштовање ових одлука и кршење саобраћајних прописа.
 
Овим изменама, забрањено је паркирање возила поред пута дуж реке Градац, вожња брзином већом од 20 км на сат, вожња мотоцикла без кациге, шетња кућних љубимаца без поводца и корпе, као и кршење осталих одредби градских одлука о чистоћи, држању животиња и јавним паркиралиштима.
 
Казне које ће од сутра изрицати Комунална полиција града Ваљева и Саобраћајна полиција, кретаће се од 2.500 динара, колике су мандатне казне за паркирање на зеленим површинама и непрописно вођење кућних љубимаца, па на више, у складу са важећим законима.
 
Уређењем паркинга код Новаковића воденице, који сви грађани могу бесплатно користити, омогућено је да се возилима дође до реке Градац, али да се смање гужве и загађење у овом делу реке. Кретање дуж реке Градац олакшано је и акцијама Друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“ и Еколошког друштва „Градац“, који су грађанима омогућили изнајмљивање бицикли за један динар, као и обележавање рута и дестинација дуж реке.
 
Саобраћај дуж реке Градац ће бити и даље могућ, али брзином до 20 км на сат. Око угоститељских објеката који се налазе око реке, постоје простори за паркирање, на којеима ће бити дозвољено остављање возила.
 

Leave a Comment