Одборници усвојили одлуку о учешћу града у суфинансирању пројеката

Почетак » Одборници усвојили одлуку о учешћу града у суфинансирању пројеката » Вести » Одборници усвојили одлуку о учешћу града у суфинансирању пројеката

На седници Скупштине града одборници су усвојили одлуку о обезбеђивању средстава у градском буџету за суфинасирање пет пројеката са којима ће град конкурисати за средства која обезбеђује држава. Локална власт конкурисаће пројектима за финансирање изградње обданишта у Градцу, реконструкцију Дома Војске, пријемно-ургентног одељења ваљевске болнице и Дома здравља, као и за наставак изградње основне школе у Брђанима. Заменик градоначелника Станко Терзић рекао је да је неизвесно колико ће пројеката бити одобрено, али је навео да је локална самоуправа обезбедила сву потребну документацију. Намера државе је да обезбеди половину потребних средстава за изградњу објеката од јавног значаја, док би преостали део, кроз кредите, требало да обезбеди локална самоуправа. Скупштина је о овој одлуци одлучивала по хитном поступку због потребе да се у најкраћим роковима поднесе пријава на Јавни позив за кандидовање пројеката за финансирање изградње и реконструкције објеката од јавног значаја који је расписало Министарство за заштиту животне средине и просторног планирања. При томе ће приоритет имати пројекти који испуњавају услове конкурса, а према времену приспећа кандидатуре. Конкурсна документација која је потребна, поред попуњеног прописаног обрасца, доказа о својини и локацијске дозволе, је и одлука Скупштине града о обезбеђивању средстава у буџету за 2011.годину за учешће у финансирању пројеката, као и Одлука о прихватању обавезе сервисирања дуга. У буџету града за 2011.годину за спровођење ове одлуке биће обезбеђена средства у износу од 17,7 милиона динара.

На почетку заседања председник синдиката ФВ “Градац“ Душанка Пантић затражила је конкретну подршку градске власти у решавању њихових захтева, а од градоначелника да их предводи на протесту у Београду. Седница Скупштине града на кратко је прекинута пошто је полиција интервенисала спречавајући групу радника приватизоване ФВ “Градац“ да уђу на заседање. Заменик градоначелника Станко Терзић је истакао да је учињено све што је у моћи градске власти да реши проблеме у овој фабрици посредујући у непосредним контактима штрајкача и представника надлежних министарстава и Агенцији за приватизацију.
На предлог опозиције усвојен је закључак о образовању Радне групе за утврђивање чињеница око преузимања аутобуске станице Ваљево од предузећа Ласта Београд, а у циљу њеног враћања у власништво града Ваљева. Рок за достављање документације и извештаја је 30 дана.
 
 

 

 

 

Leave a Comment