ОДРЖАН ДРУГИ ГАСТРО ФЕСТ У ВАЉЕВУ

Почетак » ОДРЖАН ДРУГИ ГАСТРО ФЕСТ У ВАЉЕВУ » Актуелно » ОДРЖАН ДРУГИ ГАСТРО ФЕСТ У ВАЉЕВУ
DSC_0396DSC_0398DSC_0407DSC_0412DSC_0417DSC_0423DSC_0425DSC_0428DSC_0462DSC_0182DSC_0596DSC_0030DSC_0009_1DSC_0169

На данашњем,  другом по реду ,,Гастро фесту“  у Ваљеву, одржани су сви садржаји који су били планирани за два дана, колико је првобитно овај фестивал требало да траје.

На кеју Колубаре били су постављени котлићи,  док је на платоу испред  ,,Центра за културу“ одржан културно-забавни програм.  У оквиру продајне изложбе своје производе су изложили произвођачи ракије, пива, слатких производа,  пецива, грнчарије, а представљена је и етно трпеза.

Испред  Града Ваљева овогодишњи ,,Гастро фест“ је отворио одборник Града Милан Гајић:

,, Желим вам леп и пријатан дан овде покрај кеја Колубаре, а такмичарима желим пуно успеха у данашњем такмичењу. Надам се да ћемо се сваке године окупљати на  ,,Гастро фесту“.  Ово је други ,,Гастро фест“. То је тек почетак, а сваки почетак је тежак. Град и садашње руководство  града Ваљева ће настојати да ову манифестацију подржи. Велику захвалност дугујемо предузетницима града Ваљева.“

У  такмичарском делу програма прве награде су освојили: екипа ,,Повлен један“  у категорији за најбољи пасуљ,  Пољопривредна школа ,,Ваљево“  и  удружење ,,Загрљај“  за најбољу ракију, екипа  ,,Победници“  за најбољи гулаш и екипа ,,Равногорски покрет“  у категорији најбољи шкембићи. Победник  у брзом испијању пива је Зоран Јокић. Награде за победнике су обезбедили:  ,, др Милк“, хотели ,,Хеба“ и ,,Пепа“ на Дивчибарама и  ваљевски ресторани ,,Хемингвеј“ и ,,Павиљон“.

,, Број пријављених котлића је био око тридесет, а  преко педесет учесника  је пријављено  за продајну  изложбу. Планирамо трећи ,,Гастро фест“  за следећу годину уз бољу организацију и још већи број учесника“, рекла је Ана Марковић, директорка  ,, Туристичке организације Ваљево“,  која је уручила признања победницима.

У  културно- забавном програму су наступили  КУД ,,Абрашевић, КУД ,,Ђердан“ , Национални фолклорни ансамбл из Грачанице ,,Венац“ који  ће вечерас  у ,,Центру за културу“  имати целовечерњи наступ, чланови Удружења музичких стваралаца ,,Златна нота“,  хорић ,,Срцуленце“, Предшколска установа ,,Милица Ножица“- предшколска група вртића ,, Бубамара“  и плесни студио ,,РМП“.

Организатор фестивала је ,,Опште удружење предузетника“-секција угоститеља, док су суорганизатори: Град Ваљево,  Туристичка организација Ваљево  и Привредна комора Србије.