Одржан „Гастро фест Ваљево 2016“

Почетак » Одржан „Гастро фест Ваљево 2016“ » Актуелно » Одржан „Гастро фест Ваљево 2016“
gastrofest1gastrofest1gastrofest2gastrofest3gastrofest4gastrofest5gastrofest6gastrofest8gastrofest9gastrofest10

Нова градска манифестација „Гастро фест Ваљево 2016“ окупила је у недељу неколико стотина учесника и доста посетилаца у центру Ваљева. Под  покровитељством града Ваљева, у организацији Туристичке организација Ваљево, у сарадњи са Регионалном привредном комором и Општим удружењем предузетника, „Гастро фест Ваљево 2016“ је замишљен као промоција кулинарског богатства ваљевског краја. Учеснике је у име града Ваљева, поздравио помоћник градоначелника Мирослав Пимић.

На штандовима дуж реке Колубаре 50 учесника се такмичило у спремању котлића и то у три категорије- спремање дивљачи, рибље чорбе и гулаша. Такмичење је организовано и у припремању славског колача, торти. Надметали су се у брзини конобари, кувари, такмичари у испијању пива, бирана је најлепша етно-трпеза.

На 1. „Гастро фесту“ су се представили произвођачи зимнице, месних прерађевина, меда, гљивари, винари, произвођачи ракије, представљене су рукотворине домаће радиности.

Додељени су пехари и захвалнице: Удружење „Загрљај“ је имало најлепши штанд,  пекара „Ера“ најлепши славски колач, екипа „Теткина деца“ најлепшу торту, а најлепшу етно трпезу имало је Удружење „Печурка“из Крупња. У припреми котлића рибље чорбе најуспешнија је била екипа „Котлић фром Комирић“из Комирића, у спремању дивљачи екипа „Несаломиви“из Лукавца а у прављењу гулаша екипа Планинарски клуб „Повлен“.

Ове године су у гостима били излагачи Крупња, Ужица, Уба, из Срема и других крајева. Током дана за посетиоце је био припремљен богат културно-уметнички и забавни програм.