Одржан јесењи Сајам запошљавања

Почетак » Одржан јесењи Сајам запошљавања » Вести » Одржан јесењи Сајам запошљавања
На овогодишњем јесењем Сајму запошљавања у Ваљеву учествовало је 28 послодаваца који су исказали потребу за укупно 155 нових радних места. Сајам је прогласио отвореним заменик градоначелника Витомир Митровић који је овом приликом истакао да је град Ваљево је у овој години определио из буџета 20 милиона динара за подстицај политике активног запошљавања. „На тај начин успели смо да запослимо 126 људи кроз неколико подстицајних програма. У наредној години пратићемо тренд повећања буџетских средстава која су намењена запошљавању. У исто време, као локална самоуправа радићемо на стварању услова како би привредници са постојећим капацитетима отворили нова радна места. Охрабрује податак да незапосленост на нивоу Града стагнира са трендом благог опадања, што говори у прилог чињеници да мере које предузимамо дају резултате“, оценио је овом приликом заменик градоначелника Витомир Митровић. Он је на данашњем Сајму, који је одржан у „Омни центру“, уручио уговоре за 40 послодаваца који су добили по 200.000 динара као подстицајна средства за запошљавање.
 
Директор филијале Националне службе за запошљавање у Ваљеву Слободан Драјић, истакао је овом приликом да сваке године Град даје значајну подршку програму запошљавања пре свега захваљујући подстицајним средствима, али и другим мерама и активностима. „Послодавци су препознали прилику да на Сајму запошљавања могу да реше питање запошљавања нових радника, а незапослена лица прилику да остваре непосредни контакт са послодавцима. На пролећном Сајму учествовало је 30 послодаваца, а посао је тражило 880 незапослених лица, од тога њих 138 се запослило том приликом“, рекао је између осталог Слободан Драјић на отварању Сајма.
 
Иначе, на данашњем јесењем Сајму послодавци су исказали потребу за упошљавањем лица свих степена стручности и образовних профила, осим из области просвете.

Leave a Comment