Одржан „Меморијални кошаркашки турнир Лука Станчић“

Почетак » Одржан „Меморијални кошаркашки турнир Лука Станчић“ » Вести » Одржан „Меморијални кошаркашки турнир Лука Станчић“
Јуниорска екипа београдског „Партизана“ освојила је прво место и одбранила пехар освојен прошле године на „Меморијалном кошаркашком турниру Лука Станчић“  одржаном протеклог викенда у Ваљеву.  „Партизан“ је у финалу савладао љубљанску „Олимпију“ са 85:75, трећи је „Сплит“ после победе над загребачком „Цибоном“ од 74:63.
 
За МВП играча турнира проглашен је Андреј Магдевски из „Партизана“, а најбољи стрелац са 90 кошева је Федерико Мусини из „Ређо Емилије“. Уз њих, у идеалној петорки турнира су Милош Глишић из „Партизана“, Драган Бендер из „Сплита“ и Василије Вучетић из „Олимпије“.
 
Финалној утакмици присуствовало је око 1000 гледалаца, а признања најбољима уручили су Станчићева кћи Наташа Ћук и некадашњи „златни“ југословенски јуниор Жељко Прибановић из „Задра“ као и Перо Вучић из „Сплита“.
 
На турниру у Ваљеву наступили су кошаркаши рођени 1996. године и млађи. Осим екипа које су учествовале на турниру, гости Ваљева били су и представници словачког града Приевидза, чија је кошаркашка јуниорска екипа одмерила снаге са осталим учесницима у ревијалном делу турнира.
 
Покровитељи турнира, као и прошле године су Град Ваљево и Кошаркашки савез Србије.
 
Иначе, Лука Станчић био је тренер „Металца“, „Босне“ и „Војводине“, као и селектор млађих југословенских екипа 1970/1980.-тих година прошлог века. Као помоћник Ранка Жеравице са екипом Југославије освојио је 1982. године „бронзу“ на Светском првенству у Колумбији.

Leave a Comment