Одржан наставак 6. седнице Скупштине града Ваљева

Почетак » Одржан наставак 6. седнице Скупштине града Ваљева » Вести » Одржан наставак 6. седнице Скупштине града Ваљева
Наставак шесте седнице Скупштине града Ваљева, која је прекинута 24. децембра 2012. године обележила су утврђивања мандата новим одборницима, образовања градских комисија, разрешења и именовања директора установа, управних одбора, школског одбора и Градске изборне комисије.
Седници су присуствовала 42 одборника, који су на почетку заседања, минутом ћутања одали пошту преминулим одборницима Радивоју Јањићу и Александру Маринковићу.
 
Одборници су констатовали престанак мандата Горану Лучићу (ДСС), који је поднео оставку због преузимања функције, која је неспојива са одборничким мандатом,  Радивоју Јањићу (УРС) и Александру Маринковићу (ПУПС) који су преминули. Уместо њих, нови одборници су Александар Ћебић (ДСС), Александра Ћосић (УРС) и Живадин Нинковић (ПУПС).
 
Образоване су комисије за статутарна питања, организацију и нормативне акте, за урбанизам, комуналне делатности и заштиту животне средине, за друштвене делатности, за село и пољопривреду, за привреду, за представке и жалбе и измењена је  мандатско-имунитетска комисија.
 
Због истека мандата директорима, именовани су  за вршиоце дужности директора руководиоци досадашњи руководиоци – ЈП управљање и коришћење регионалног вишенаменског хидросистема Стубо-Ровни „Колубара“ Миодраг Марковић, ЈКП „Полет“ Златомир Лукић, Установе за физичку културу „Валис“ Милорад Нинић.
 
Разрешене су директорке Центра за социјални рад „Колубара“ Зорка Јеремић и Туристичке организације Ваљево др Весна Матић, а именовани су за в.д. директора Центра за социјални рад Александар Грујић и Туристичке организације Драгица Чанковић.
 
Председник Скупштине града Ваљева др Михаило Јокић је рекао да ће конкурси за избор директора свих јавних предузећа и установа бити расписани до 30. јуна ове године.
 
Одборници су именовали и чланове управних одбора Центра за социјални рад „Колубара“, Туристичке организације Ваљева, Предшколске установе „Милица Ножица“, разрешили и именовали чланове Школског одбора Економске школе.
 
Одборничка питања на данашњој седници су поставили одборници Витомир Митровић (СНС) који је подсетио на питање на које још није добио одговор, а које се тиче обезбеђивања просторије у којој би одборници могли да примају грађане.
 
Одборник Александра Ранковић (ДС) је упутио захтев да се преиспита одлука Градског већа о продужетку мандата директорима предузећа и установа, којима је истекао мандат.
 
Одборник Љубомир Брадић (Победа за Ваљево) је поставио питање када ће Скупштини бити предочен извештај државног ревизора, на шта је председник Скупштине одговорио да ће то бити на следећој седници. Брадић је затражио одговор и на питања зашто је лоше грејање у Насељу Ослободиоци Ваљева, када ће се поправити Узун Миркова улица, када ће се поправити клупе и расвета у Насељу Ослободиоци Ваљева, као и канализација у Попарама.
 
Одборница Милка Ерић Васиљевић (ДС) је питала када ће бити формирана Комисија за доделу награде града Ваљева, с обзиром на то да се ближи Дан града, који се обележава 20. марта. Председник Скупштине је одговорио да ће комисија бити формирана на идућој седници.
 

Leave a Comment